POLITICĂ Șansa de Ramnicu Sărat Social

Primarul Râmnicului cere carantină pentru Râmnicelu. Ia în calcul Prefectura închiderea comunei?

Într-o postare pe facebook, primarul orașului Rm. Sărat, Sorin Cârjan, anunță că a cerut Instituției Prefectului monitorizarea situației din comuna Râmnicelu și izolarea comunității de restul lumii, la primul semn că lucrurile scapă de sub control.  La Râmnicelu, o persoană a fost confirmată cu coronavirus iar în urma anchetei epidemiologice s-au descoperit 6 contacți direcți, care au fost izolați la domiciliu.

” Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a analizat situația creată în municipiul Râmnicu Sărat și zonele care ne pot influența și a dispus câteva acțiuni menite să protejeze populația orașului. În acest sens am înaintat Instituției Prefectului o adresă prin care am cerut măsuri urgente pentru izolarea comunei Rîmnicelu, de la primele semnale care ar indica apariția unui focar COVID-19, știut fiind faptul că există deja o persoană confirmată și mai mulți contactați ai acesteia. De asemenea, a fost dispusă masura verificărilor de către organele abilitate a  modului în care societățile de transport de persoane ce tranzitează localitatea respectă normele stabilite de ordonanțele militare, cunoscut fiind faptul că transportul de persoane reprezintă un factor de risc major în transmiterea intracomunitară a virusului. ”, a scris primarul din Rm. Sărat.

Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a identificat și a dispus eliminarea mai multor factori cu potențial de contaminare care au legatură cu Comuna Rîmnicelu, a mai anunțat Cârjan.

 Reprezentanții Prefecturii Buzău au declarat că solicitarea primarului din Rm. Sărat va fi analizată iar o decizie în acest sens va fi luată ulterior analizei situației de la Râmnicelu

 ”Am primit adresă trimisă de CLSU Rm Sărat. Propunerea va fi analizată de specialiștii din cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Buzău”, a transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Denisa Irimia.