Actualitate SPORT

PRIMARUL TAIE-N CARNE VIE! JUMĂTATE DE MILION DE EURO, TĂIAT DIN BUGETUL GLORIEI. Și mai urmează

A scăpat de desființare, însă nu are viață ușoară. SCM Gloria Buzău, formație care a fost la un pas de a fi retrasă din Liga a II-a, va trebui să se descurce în actualul campionat cu un buget extrem de redus. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat astăzi,12 februarie, într-o conferință de presă, că a tăiat deja  jumătate de milion de euro din bugetul formației din Crâng, iar tăierile nu se opresc aici. În continuare, vor fi reduse atât salariile cât și cheltuielile de funcționare.

“Eu fac simulări, scenarii, pe bugetul local din luna octombrie. Astăzi am avut cu Gloria Buzău. Am luat fiecare și am verificat. Așa discutăm problema. De unde mai tăiem? Ce facem să funcționeze mai departe jucăria, la o risipă cât mai mică, adică să fie reduceri de costuri cât mai mari. Deci, am reușit inclusiv pe bunuri și servicii să ne ducem până la 500 de mii de euro tăiate până astăzi. Periodic îi chem și îi întreb cum au funcționat înainte, cum funcționează acum. Suntem în discuții și cu grupuri din afara țării, și cu grupuri din țară pentru a găsi investitori buni.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Din cauza lipsei fondurilor, la începutul anului autoritățile buzoiene au anunțat retragerea echipei de fotbal Gloria Buzău din Liga a II-a. Ulterior, au revenit asupra deciziei și au hotărât să mențină formația lui Ilie Stan în eșalonul secund până la finele actualei ediții de campionat. Între timp, se poartă discuții în vederea găsirii unui investitor privat care să preia Gloria Buzău.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Nu mai bine si-ar platit el insusi datoriile pe care le are la stat, in urma falimentarii firmelor sale, in frunte cu Aromet? De ce primarul organizeaza inca, pe timp de pandemie si anuntate restrictii financiare, taieri si scumpiri, cursuri de Kaizen cu toti angajatii, 6000 lei/functionar?