Actualitate

Primarul Toma despre funcționarii trimiși la cursuri: ”Ei făceau turism mascat!”

Discuțiile despre reducerea cheltuielilor bugetare readuc în atenție dimensionarea cheltuielilor de personal din administrația locală. La Primăria Buzău, cheltuielile s-au redus, în ultimii ani, din două motive. Pe de o parte, nu s-au putut face angajări pentru că instituția are organisgrama blocată, ca urmare a unei acțiuni în Justiție deschisă de polițiștii lcoali.

Pe de altă parte, spune primarul Constantin Toma, cursurile pentru care Primăria Buzău ajunsese să chletuiască, la nivelul anului 2015, 176 000 de euro, au fost înlocuite cu alte tipuri de instruiri.


”Ce se făcea era un fel de turism macat, sub pretextul acestor cursuri care sunt obligatorii, prin lege, o data la doi ani.” a comentat public primarul C. Toma.

Edilul-șef spune că sistemul Kaizen, implementat la nivelul administrației municipiului Buzău, a făcut ca, în perioada 2017-2023, să se aloce 180 000 de euro pentru perfecționarea funcționarilor. Acest lucru nu înseamnă că au fost eliminate total cursurile de perfecționare dedicate funcționarilor publici și organizate la mare sau la munte, în centre de conferințe. În curând, Primăria Buzău ar putea funcționa cu o nouă organigramă, mai suplă, ce va fi elaborată și propusă spre aprobare, ca urmare a noilor hotărâri luate la nivel guvernamental.