Actualitate

Primarul Toma primește al treilea mandat cu un vot favorabil care se îndreaptă spre 70%

Primarul Constantin Toma este câștigătorul detașat al cursei electorale desfășurate ieri, în municipiul Buzău. Social-democratul câștigă cel de-al treilea mandat cu un procent confortabil, chiar dacă nu este final. Potrivit centralizării parțiale (Biroul Electoral Municipal anunță că mai sunt de înregistrat aproape un sfert din rezultatele din secțiile de votare), Constantin Toma a fost votat de peste 67 % din cetățenii care au trecut ieri pe la urne, în condițiile unei prezențe de 42,94%.

Rezultatele finale vor fi cunoscute în a doua parte a zilei și tot atunci se va vedea și votul politic, la nivelul municipiului, reflectat de opțiunile pentru Consiliul Local Municipal.

Convins de victorie, după sosirea primelor rezultatele ale numărătorii paralele, Constantin Toma, a făcut declarații, noaptea trecută:

Aceleași rezultate parțiale arată că pe a doua poziție în ierarhia candidaților la scaunul de primar se află Carmen Ichim (PNL), cu 13,5 procente, urmată de Florin Drăgulin (ADU), cu 8,35%. Haritina Crăiță, candidat independent, a strâns 4,02% din opțiunile buzoienilor prezenți la urne.

Vom reveni cu rezultatele finale, în cursul zilei de luni.