Actualitate

PRIMELE CONFIRMĂRI DE COVID-19 ÎN ȘCOLI! Unde și câte persoane au fost deja diagnosticate

Prima săptămână de școală a adus și primele confirmări cu infecția SARS-CoV-2 în unitățile de învățământ din județul Buzău. Doi elevi și trei cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19 după primele zile de cursuri.

Potrivit unor surse din Inspectoratul Școlar Județean Buzău, cei doi elevi învață la două licee din municipiul Buzău. Tinerii sunt clasa a XII-a, iar la ancheta epidemiologică au declarat că pe 12, respectiv 13 septembrie s-au întors dintr-o vacanță petrecută pe litoralul românesc.

Cazuri de COVID-19 au fost înregistrate și în rândul profesorilor. Este vorba despre doi dascăli din municipiul Buzău care aveau ore la un liceu și la o grădiniță din oraș și despre un profesor de la o școală gimnazială din mediul rural.

În toate unitățile de învățământ unde au fost descoperite cazuri COVID-19 au fost luate toate măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus. S-a făcut dezinfecție, iar elevii, considerați contacți direcți ai colegilor confirmați, vor învăța online, izolați la domiciliu, pentru următoarele două săptămâni. Cât despre cadrele didactice confirmate, se știe că educatoarea a fost confirmată înainte să ajungă în fața preșcolarilor, iar situația din mediul rural, unde preda profesoara confirmată, urmează să fie luată o decizie în cursul zilei de luni.

De asemenea, luni, urmează să fie întocmită și o situație clară cu elevii și cadrele didactice aflate în izolare la domiciliu ca urmare a noilor confirmări din școli.

După prima săptămână de cursuri, numărul localităților unde școala se desfășoară după scenariul galben a scăzut. Buzăul mai are doar patru comune. Este vorba despre unitățile de învățământ din Berca, Gălbinași, Săpoca, unde s-a învățat după scenariul galben și în prima săptămână de cursuri, și despre școlile din Pârscov, care au intrat în scenariul galben începând cu data de 21 septembrie.

Elevii din localitățile Măgura, Rusețu, Scutelnici, Stâlpu, Țintești,Tisău și Ziduri vor învăța după scenariul verde, după ce începutul școlii i-au prins în scenariul galben.