Actualitate

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale. Elevii nemulțumiți au la dispoziție două zile pentru contestații

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale sunt aşteptate, marți, până la ora 14.00, notele urmând a fi afişate în centrele de examen. Ulterior, vor fi publicate şi de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie. 

În 5 iulie începe etapa specială a Evaluării Naţionale, la care pot participa doar elevii care deţin un certificat medical din care să reiasă că motivele care i-au ținut departe de testarea inițială au fost strict de ordin medical,