Actualitate

Primele semne că se apropie toamna. Temperaturile au scăzut serios în cursul nopții

După zile întregi cu caniculă dar și nopți în care temperaturile s-au menținut în jur de 20 de grade Celsius, vremea a schimbat foaia. Valul de aer irespirabil a fost înlocuit, peste noapte, de unul mult mai rece. Ba chiar, noaptea care a trecut a fost una rece pentru luna august.

Potrivit datelor ANM, cele mai mici temperaturi au fost în zona de munte. La Pătârlagele s-au înregistrat doar 10 grade Celsius, în timp ce la Bisoca temperaturile au scăzut până la 10,3 grade. Dimineață, la prima oră, la Bisoca se mai încălzise puțin astfel că termometrele indicau 12 grade.

Ceva mai bine a fost în zona de câmpie. La Râmnicu Sărat, minima nopții a fost de 13,5 grade iar în municipiul Buzău de 14,2.  

Sursa meteoromania.ro

În continuare, veștile de la meteorologi sunt bune. Vremea va rămâne plăcută zilele acestea, cu valori departe de cele specifice caniculei, de circa 30 de grade.

Și săptămâna viitoare se anunță vreme frumoasă, cu medii ale temperaturilor maxime în general, de 28…31 de grade. Doar la finalul perioadei sunt posibile evalori mai scăzute. Temperaturile minime se vor încadra între 16 și 18 grade.