Actualitate

Primii brazi au ajuns în piață. Cât costă cel mai ieftin pom de Crăciun

Brazii românești au ajuns deja în Piața Centrală din Buzău. Pe o vreme mai călduroasă, dar și mai devreme ca în alți ani, primii pomi ce urmează să fie împodobiți de sărbători au ajuns deja în casele buzoienilor. Pentru început oferta nu este foarte bogată, până acum doar doi comercianți având marfa expusă, însă prețurile sunt pentru toate buzunarele. De exemplu, cel mai ieftin brad românesc se vinde cu 40 delei, în timp ce unul bogat adus din Germania costă și o sută de lei. Pentru cei care vor o variantă și mai ieftină pot alege coronițe de brad deja împodobite.  

Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, iar primii brazi au ajuns deja la vânzare în Piața Centrală din Buzău. Pentru început oferta nu este foarte bogată, până acum doar doi comercianți având marfa expusă în cea mai mare piață din municipiul Buzău. Unul dintre ei a adus brazi românești, comerciantul mizând pe mirosul specific care este nelipsit din casele oricărui român care păstrează tradiția împodobitului pomului de Crăciun. Preturile variază în funcție de mărimea pomului.

Alți comercianți mizează însă pe frumusețea pomului așa că a ales să aducă la vânzare brazi din import. Au o coroană mai bogată , cu un aspect mai plăcut dar și o rezistență mai mare, însă prețurile  ajung și până la o sută de lei.  Primii buzoieni s-au și lăsat deja convinși, așa că de cum au văzut marfa expusă pe tarabe au și cumpărat primii brazi.
Iar dacă pentru unii bradul este prea scump, florăriile vin în întâmpinarea clienților cu coronițe din brad natural deja împodobite.Prețul lor variază de la 10 până la 25 de lei, în funcție de ornamentele adăugate. Tot la florărie se găsesc și crenguțe de brad, coronițe simple sau buchete de brad și vâsc, cu prețuri ce nu depășesc 5 lei.