Actualitate

Primii miei scoși la vânzare în piață. Cât costă un kilogram de carne

Sursa foto adevarul.ro

Buzoienii care vor să își achiziționeze carnea de miel pentru friptura de Paști sunt așteptați în piața de lactate, acolo unde crescătorii de animale au venit deja cu marfă. Primii producători și-au etalat marfa proaspătă. Au scos la vânzare miei de toate mărimile, în funcție de cererea clientului. Cât despre preț, pentru 1 Kg de carne, buzoienii trebuie să scoată din buzunare până la 40 de lei.

”Noi avem contracte încheiate cu 10 producători și primii deja și-au ocupat spațiile de vânzare. Am avut astăzi și un control de la DSV în timpul căruia crescătorii au fost informați cu privire la toate condițiile igienică-sanitare pe care trebuie să le respecte astfel că asigurăm clienții că mieii sunt în siguranță din punct de vedere alimentar. Prețul este în jur de 40 de lei, probabil în funcție de cerere acesta să mai scadă. Noi ne așpteptăm ca zilele următoare să fie un public mai mare pentru aprovizionarea cu produse proaspete pentru masa de Paște”,a spus Elena Ivan, director SC Piețe, Târguri și Oboare Buzău.

În zilele următoare, sunt așteptați și alți crescători de animale, care au încheiat contracte pentru a ocupa un loc în piață.