Actualitate

PRIMUL CONTROL ÎN CIVIL AL POLIȚIȘTILOR! Cum au reacționat buzoienii

Zeci de buzoieni, aflați ieri în mijloacele de transport în comun și care nu purtau corespunzător masca de protecție, au fost luați la întrebări de oamenii legii care, pentru prima dată, au desfășurat o acțiune în haine civile. Acțiunea a durat două ore și a avut un scop informativ, iar cei prinși pe picior greșit au scăpat, de această dată, doar cu un avertisment.

”Astfel, ieri, în intervalul 15.00-17.00, polițiștii au acționat în mijloacele de transport în comun pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextual pandemiei, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SarsCov2. În intervalul menționat au fost verificate peste 20 de mijloace de transport în comun și au fost consiliate aproximativ 110 persoane, iar celor care nu purtau masca în mod corect pentru a le asigura protecția, le-au fost adresate avertismente verbale”, se arată în comunicatul emis de IPJ Buzău.

Pe parcursul activităților, au fost purtate discuții cu toți buzoienii care erau în autobuze, dar și cu cei care se aflau în stațiile de așteptare, și li s-a atras atenția asupra purtării în mod corespunzător a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice și a respectării regulilor de igienă.

Polițiștii au promis că vor continua astfel de activități, inclusiv în haine civile. La acțiunea de ieri au participat 6 polițiști în haine civile și 19 în uniformă.

Amenda prevăzută pentru nerespectarea normelor sanitare este cuprinsă între 500 și 2500 lei.