Actualitate

A FOST PRINS HOȚUL CARE A FURAT BANII DIN MAȘINA UNUI RESTAURANT DIN BUZĂU!

Polițiștii din Buzău au prins vineri, în urma unor percheziții domiciliare, hoțul care a furat 40 000 lei dintr-o mașină aparținând restaurantului Taverna Buzoiană. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani din orașul Pantelimon, cunoscut al oamenilor legii după ce a comis numeroase furturi în ultimii ani.

Potrivit unor surse, bărbatul de 48 de ani ar fi venit special la Buzău pentru a da lovitura. A urmărit mașina cu care șoferul restaurantului mergea prin oraș, și folosindu-se de un sistem de bruiaj, a reușit să descuie mașina după ce șoferul a încuiat-o și a coborât pentru scurt timp. Hoțul a furat astfel 40 000 lei, încasările din ziua respectivă, și s-a făcut nevăzut. Vineri dimineață, polițiștii din Buzău au descins la locuința sa.

“În această dimineață, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat o percheziţie domiciliară în orașul Pantelimon, la o persoană bănuită de săvârșirea unui furt din autoturism comis pe raza municipiului Buzău. Activitatea s-a desfășurat în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Buzău. Din cercetări a reieșit faptul că bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a buzoianului suma de 40.000 lei. În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, un dispozitiv tip telecomandă auto și bani (10.000 lei și 400 euro). A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzău pentru continuarea cercetărilor.”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

Față de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. Vineri după amiază,  va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și în vederea sesizării instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Bărbatul prins de polițiștii din Buzău după ce a furat încasările restaurantului se află de mulți ani în evidențele oamenilor legii. În 2011, de pildă, în Capitală, împreună cu alți complici a blocat pe stradă mașina în care se afla un bărbat care tocmai scosese de la bancă 200 000 lei. Cu fețele acoperite și cu un pistol în mână, hoții au plecat cu banii victimei.

Detalii despre furtul încasărilor restaurantului din BUzău, AICI.