Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

PRIVEGHI CU LĂUTARI, OPRIT DE POLIȚIȘTI, LA RÂMNICU SĂRAT

 Polițiștii din Râmnicu Sărat ”au spart” un priveghi care se organiza într-un imobil din oraș, inclusiv cu lăutari.

”În seara zilei de 10 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat s-au sesizat din oficiu despre faptul că la un imobil din municipiu este tulburată liniştea şi ordinea publică.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că la locaţia respectivă mai mulţi participanţi erau prezenţi la un eveniment privat, fără a fi respectate măsurile de protecţie sanitară. La acel moment au fost identificate aproximativ 20 de persoane.”, transmite IPJ Buzău.

În fapt, ”evenimentul privat” era un priveghi la care participau mai multe persoane, inclusiv un lăutar care cânta la căpătâiul răposatului.

”Poliţiştii au adus la cunoştinţă organizatorului şi participanţilor normele impuse în contextul pandemiei de Covid-19, aceştia conformându-se. Totodată, s-a luat măsura sancționării contravenționale a două persoane, cu amenzi în valoare totală de 5.000 lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemie de Covid-19”, mai transmite IPJ Buzău.