Actualitate

“Profesoare fără mărțișoare!” Cadrele didactice, alături de refugiații din Ucraina

Val de solidaritate față de refugiații din Ucraina. Cadrele didactice din județul Buzău, alături de colegi din țară, au lansat o adevărată campanie de 1 martie: “Profesoare fără mărțișoare.” Practic, profesoarele și învățătoarele îi îndeamnă pe părinți și elevi ca anul acesta să renunțe la tradiția de a oferi cadrelor didactice flori și mărțișoare. Banii pe care îi aveau alocați pentru aceste daruri pot fi folosiți în scopuri nobile, pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina.

„Cred că oricare dintre noi poate renunța la un mărțișor sau la o floare pentru a-i ajuta pe alții”, declară Dana Guteniuc, directorul Școlii Gimnaziale Cilibia.

Mai mult, Școala Gimnazială Cilibia și Liceul Tehnologic din Pogoanele își unesc forțele pentru a strânge cât mai multe alimente și ajutoare pentru refugiați. Exemplul personal, consideră profesorii,  reprezintă cheia spre o generație educată corect. Copiii au început deja să aducă alimente. Pe parcursul acestei săptămâni, oricine poate ajuta cu alimente neperisabile sau produse de igienă, poate merge la sediile celor două unitați de învățământ  să doneze.

„Mi se pare o idee prin care putem să îi învățăm pe cei mici ce înseamnă empatia și implicarea. Mai ales că eu sunt profesor de istorie și educație socială, cred că în aceste momente cu toții trebuie să ne implicăm pentru că puteam fi noi sau putem fi noi în locul celorlalți și cred că doar prin exemple concrete îi putem învăța pe cei mici cât de important este să ajute, chiar și cu o pungă de orez sau zahăr. Copilașii au început să aducă, vin și cei de la Liceul Pogoanele, se implică și ei, strâng produse. Așteptăm produse neperisabile ulei, zahăr, produse de igienă și pături sau alte obiecte utile. Ele vor fi preluate de Crucea Roșie în data de 3 martie ”.

Și alte cadre didactice din județ au același mesaj pentru elevi:”De 1 și 8 martie, haideți să îi ajutăm pe cei fugiți din calea războiului”.