Actualitate

Programul de week-end la Permise și Înmatriculări dă rezultate la Buzău. Ce alte măsuri s-au luat

A fost al treilea week-end în care angajații Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău au fost la datorie. Numai sâmbătă au fost soluționate cererile a 350 de buzoieni. Este vorba despre 210 preschimbări de premise și 140 de înmatriculări. În celelalte week-end-uri în care au lucrat, funcționarii Serviciului au soluționat, în medie, în jur de 600 de solicitări.

Între timp, o serie de măsuri au fost luate pentru a eficientiza activitatea Serviciului, în timpul săptămânii. În fiecare zi lucrătoare este funcțional un ghișeu, cu bonuri de ordine, la care pot fi soluționate maximum 40 de înmatriculări permanente și 15 înmatriculări provizorii, fără să existe programare prealabilă.  În același timp, în patru zile de luna aceasta s-a suplimentat programul de înregistrare candidați și testare teoretică, în cazul persoanelor care au finalizat cursurile unei școli de șoferi și se pregătesc de examenul pentru obținerea permisului de conducere. Astfel, au fost create, în total, 120 locuri suplimentare disponibile, între orele 14.30-16.00. Două dintre zilele în care sunt posibile programări suplimentare sunt astăzi și mâine.

Potrivit prefectului Daniel Țiclea, măsurile adoptate recent au apărut în urma unor consultări cu reprezentanții școlilor de șoferi și ai Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. Creșterea timpilor de așteptare la acest serviciu este cauzată în principal de lipsa personalului.