Actualitate

(UPDATE) Proiectul tronsonului Buzău-Focșani din A7, pe masa Guvernului. Este ultimul pas înainte de lansarea licitației

UPDATE: Între timp, vin vești bune despre primul tronson din A7, Ploiești Buzău. Senatorul PNL, Vlad Pufu, anunță că în circa o lună vor fi desemnate firmele care se vor ocupa de construcția loturilor din acest prim tronson de autostradă. Asigurarea vine de la conducerea CNAIR.

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat la finalul ședinței de Guvern că Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai tronsonului Buzău-Focşani, din A7. Proiectul va avea o valoare de 7,26 miliarde lei, inclusiv TVA.

Potrivit ministrului, autostrada Buzău-Focşani este formată din 4 loturi:

  • Lotul 1: (Buzău – Vadu Paşii) – 4,60 km  
  • Lotul 2: (Vadu Paşii – Râmnicu Sărat) – 30,80 km  
  • Lotul 3: (Râmnicu Sărat – Mândreşti Munteni) – 36, 10 km  
  • Lotul 4: (Mândreşti Munteni – Focşani Nord) -10,94 km.  

Vor fi construite 6 noduri rutiere, 23 de poduri pe autostradă, 3 pasaje peste calea ferată, 15 structuri peste autostradă, un Centru de Întreţinere şi Coordonare dar și un Centru de Informare şi Monitorizare, precum și 2 parcări de scurtă durată și 4 spaţii de servicii.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Proiect important pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, de astăzi, 27 ianuarie. Printre altele, Executivul ar urma să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Buzău – Focșani al Autostrăzii A7. Este ultimul pas necesar înaintea trecerii în etapa următoare, care va consta în lansarea licitației pentru construcția acestui tronson.

Cu o lungime de circa 82 de km și jumătate, tronsonul va traversa județul Buzău și va tranzita câteva localități. Punctul de pornire va fi municipiul Buzău, va trece prin municipiul Rm. Sărat, iar punctul final al acestui sector al viitoarei autostrăzi va fi municipiul Focșani. În Buzău, tronsonul de autostradă va porni din municipiul Buzău și va trece prin comunele Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Valea Râmnicului, Râmnicelu, ajungând în municipiul Râmnicu Sărat.

Zilele trecute, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că în acest an va începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova. Este vorba despre cele 3 loturi ale tronsonului de autostradă de la Ploiești la Buzău, pentru care, în curând, vor fi semnate contractele de lucrări.

Ședința de Guvern va avea loc după-amiază.