Actualitate Agricultura acum

Fermierii ies în stradă. DN2 E85 va fi blocat cu tractoare și camioane

Sursa foto digi24.ro Foto cu caracter ilustrativ

Amplu protest, la finele săptămânii, în județul Buzău. Fermierii sunt cei care ies în stradă, nemulțumiți, în principal, de faptul că activitatea le-a fost serios afectată de importurile de cereale din Ucraina.

Vineri, 7 aprilie, vor fi proteste în întreaga țară. La Buzău, fermierii vor ieși cu tractoare și camioane pe cel mai tranzitat drum din județ, DN2E85. Pentru început, vor porni în mars pe DN22, din comuna Balta Albă, vor trece prin Boldu, Râmnicelu, Rubla, Valea Râmnicului, pentru ca apoi să ajungă la Oreavu, pe E85, până la Râmnicu Sărat. De aici, se vor întoarce pe DN22.

Georgian Calotă, fermier

În tot acest timp, convoiul va fi însoțit de polițiști, protestatarii urmând să circule cu viteză redusă, de circa 5 km/h. Iată traseul pe care îl vor urma fermierii:

Buzoienii care își lucrează pământul acuză faptul că afacerile le-au fost afectate serios odată cu importul de cereale și produse agricole din Ucraina. Fermierii spun că acestea sunt comercializate la prețuri mult mai mici decât prețurile practicate în țara noastră, dar ar fi de o calitate  îndoielnică.

Georgian Calotă, fermier

Tot vineri, fermierii vor protesta și în fața Prefecturii Buzău. Aici, circa 100 de persoane vor protesta între orele 12.00- 15.00.