Actualitate SĂNĂTATE

(UPDATE) Protest la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Ce nemulțumiri au angajații

UPDATE: Managerul Spitalului Săpoca răspunde punctual la acuzațiile angajaților. Managerul Gabriela Pârâu spune că de fapt drepturile revendicate de angajați au fost tăiate în urma unui control al Curții de Conturi dar și că, potrivit normativelor, angajările se fac în funcție de numărul de paturi din spital, și nu de numărul pacienților.

UPDATE: ora 11:45 După aproape două ore în care și-au strigat nemulțumirile, protestul declanșat dimineață de angajații Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca s-a încheiat.

Începând cu ora 10:00 și până în urmă cu câteva minute, câteva zeci de angajați ai unității spitalicești au protestat în fața spitalului, nemulțumiți că nu le sunt majorate salariile, deși au hotărâri judecătorești pentru acest lucru, dar și de condițiile de muncă, în contextul unui deficit acut de personal. De pildă, o singură asistentă are în grijă 40 de pacienți. Ar mai fi nevoie, spun sindicaliștii de la Săpoca, și de brancardieri, dar și de instructori. La finalul acțiunii de astăzi, o delegație a protestatarilor a fost primită de conducerea spitalului pentru discuții. Sindicaliștii spun, însă, că nu au primit niciun răspuns favorabil.

De menționat că până la acest moment managerul Spitalului Săpoca nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sunt tensiuni la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Salariații, cu o listă lungă de nemulțumiri în față, au decis să protesteze, cerându-și drepturile.

Angajații unității spitalicești se vor strânge în curtea spitalului, de la ora 10:00, pentru a-și striga nemulțumirile. Angajații aflați în timpul liber ar urma să participe la protestul de la Săpoca, nemulțumiți, în principal, de neaplicarea unor hotărâri judecătorești prin care veniturile lor ar crește, dar și de volumul mare de muncă pe fondul deficitului de personal.

Revendicările angajaților de la Săpoca sunt mult mai multe, salariații acuzând un management defectuos la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță.

“Nemulțumirile sunt foarte multe. Sunt cei din TESA cărora nu li s-au pus în aplicare hotărâri judecătorești definitive pe care le-au obținut la Curtea de Apel, personalul medical lipsă, lipsa medicamentelor, prezența a zeci de câini în curtea secțiilor spitalului. Prin protestul de astăzi cerem demisia conducerii spitalului, nu se mai poate așa ceva”, a declarat, pentru șansanews.ro, liderul de sindicat de la Săpoca, Mariana Spoială.

Vom reveni cu detalii!