Actualitate

Protest la Spitalul Județean Buzău. Ce se întâmplă cu activitatea medicală

Mai mulți angajați din Spitalul Județean Buzău vor picheta astăzi la locul de muncă. Protestul este organizat de Federația ”Solidaritatea Sanitară” și va dura o jumătate de oră, începând cu 12.00.

”Protestul se desfășoară fără întreruperea activității unităților, fiind un semnal de avertizare prealabilă a guvernanților privind riscul declanșării grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalați la putere. Acest protest are un caracter inovativ, modalitatea de desfășurare afirmând în mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate în revendicări”, anunță reprezentanții Federației.

De asemenea, sindicaliștii Solidaritatea anunță că tot joi vor lansa ”protestul Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază)”.

”Din momentul lansării acțiunii toți medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la această formă de exprimare a nemulțumirii față de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale. De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acțiune va fi transmisă către unitățile sanitare și către guvernanți Înștiințarea privind intenția de a demisiona”, au anunțat reprezentanții Federației Solidaritatea.

În Spitalul Județean Buzău, Federația Solidaritatea are peste o sută de membri. De asemenea, în unitatea medical sunt și membri ai sindicatului Sanitas. Amintim că  sindicaliștii din federația Sanitas au fost din 7 iunie în grevă japoneză, timp de o săptămână. Ei vor intra în grevă generală la sfârșitul lunii, dacă statul nu le va respecta cererile.