Actualitate SĂNĂTATE

PROTEST SUB SEMNUL DURERII. Sindicaliștii din Sănătate și-au strigat neputința și deznădejdea, în fața Prefecturii

La două zile după ce Prefectura Buzău a fost pichetată de sindicaliștii Sanitas, angajații din Sănătate au ieșit din nou în stradă. În  intervalul orar 14.00-15.00, zeci de persoane afiliate sindicatului Solidaritatea Sanitară au protestat în fața Prefecturii Buzău. Protestul a avut și o mare încărcătură emoțională pentru sindicaliști, care au ținut un moment de reculegere pentru Adelina Andrei, colega lor care s-a stins săptămâna trecută, din cauza COVID-19.

Între orele 14.00 și 15.00, sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară și-au strigat nemulțumirile, în fața Prefecturii Buzău. Revendicările lor sunt asemănătoare cu cele ale sindicaliștilor de la Sanitas. Halatele albe vor măsuri mai bune de protecție a lucrătorilor din Sănătate, în condițiile în care 86 de profesioniști din spitalele din întreaga țară și-au pierdut viața până acum, în lupta cu coronavirusul.

De altfel, la Buzău, protestul sindicaliștilor din Sănătate a debutat cu un moment de reculegere în memoria tinerei asistente de la Spitalul Județean Buzău, care a pierdut lupta pentru viață după ce a fost infectată cu coronavirus. La doar 32 de ani, însărcinată cu primul său copil, Adelina Andrei a fost răpusă de SARS CoV-2.

Pe de altă parte, sindicaliștii au protestat vrând să tragă un semnal de alarmă cu privire la greutățile pe care le întâmpină în această perioadă angajații din spitale. Mulți dintre ei sunt infectați cu noul coronavirus, așa că cei rămași în activitate trebuie să lucreze în plus, pentru a suplini lipsa acestora.

Sindicaliștii cer măsuri de protecție pentru cadrele medicale dar și pentru pacienți, precum și o finanțare corespunzătoare a sistemului de sănătate. Nu în ultimul rând, sindicaliștii Solidaritatea Sanitara cer salarii pe măsura muncii și a riscurilor pe care le implică activitatea lor.