Actualitate

Provocare lansată micilor informaticieni din Buzău. Se întâmplă la Palatul Copiilor

Elevii de la Palatul Copiilor sunt provocați să participe la concursul de informatică „Micul Programator”, organizat de Asociația „Artiști pe scena vieții”. E o competiție organizată în cadrul unei inițiative care este sprijinită de Comisia Europeană.
Concursul care va avea loc online, pe Google Meet, se adresează participanților la cercul de informatică de la Palatul Copiilor, din clasele a II-a și până în clasele a X-a și va avea loc pe 23 octombrie.

Copiii vor realiza anterior desfășurării concursului un soft educațional sau un joc într-un limbaj de programare. Lucrările vor fi realizate individual sau în echipă de cel mult 3 elevi, dintre care unul va prezenta, în cadrul concursului, modul de realizare și va demonstra funcționarea programului.

„Concursul își propune să stimuleze elevii cu rezultate excepționale la activitățile extrașcolare și fiecare elev participant la concurs va fi premiat în cadrul festivității de premiere”, a declarat președintele Asociației ”artiști pe scena Vieții, Anna-Maria Pop.


Totodată, concursul își propune atragerea unui număr cât mai mare de elevi spre programare, ridicarea nivelului de pregătire a copiilor, evaluarea nivelului de pregătire a elevilor după o perioadă mai lungă în care ei nu au putut participa la nici un concurs.


”Scopul proiectului nostrumconstă în cultivarea și valorificarea potențialului creativ al elevilor, dezvoltarea gândirii computaționale, a competențelor digitale, competențelor matematice și competențelor de bază în științe și tehnologii, punând astfel bazele succesului în orice carieră profesională a viitorului”, a declarat și Adrian Șova, profesor de informatică la Palatul Copiilor.