Actualitate

Încă 3 școli din Buzău în on-line, de miercuri. Ce elevi rămân acasă

Inspectoratul Școlar Județean a aprobat miercuri după amiază trimiterea în on-line a altor 3 școli din județul Buzău, după confirmarea mai multor cazuri de Covid în rândul efectivelor de elevi și profesori.

Este vorba despre Liceul Tehnologic Meserii și Servicii din municipiul Buzău, unitate de învățământ la care sunt înscriși 790 de elevi, despre Școala Gimnazială Nicolae Efrimescu din comuna Săgeata, cu 363 de elevi, și despre Școala gimnazială din comuna Blăjani, unde învață 74 de copii.

Toate aceste școli vor rămâne, în on-line, dacă nu vor veni alte directive, până pe data de 3 noiembrie 2021.

Pe de altă parte, situația cursurilor s-ar putea schimba în toate școlile, în perioada următoare. Surse citate de presa centrală spun că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar putea propune în ședința de miercuri seară, de la Cotroceni, schimbarea structurii anului școlar 2021-2022 astfel încât de săptămâna viitoare toți elevii să intre în vacanță.

Și nu doar atât. Elevii ar putea să beneficieze de o vacanță prelungită, și nu doar de o săptămână.

“Toate variantele sunt deschise in condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinam! In situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.


Reamintim, săptămâna viitoare, elevii din învățământul preșcolar și primar vor fi în vacanță, potrivit structurii anului școlar.