POLITICĂ Social

PSD intră în febra alegerilor interne, de la ultimul cătun până la șeful suprem

PSD se pregateste de alegeri

PSD a intrat într-o nouă eră. Rămași fără lideri, ci doar cu o conducere colectivă interimară, social democrații se pregătesc acum de alegeri interne. Toate filialele, de la cele comunale până la cele județene, își vor alege noii lideri,  iar totul va culmina cu congresul ordinar al partidului care va avea loc în luna februarie 2020.

Va fi un sfârșit de an de foc pentru membrii PSD și nici începutul  lui 2020 nu va fi mai liniștit pentru ei. De la talpa partidului până la marii liderii, vor fi implicați în alegerile pentru desemnarea celor care vor prelua frâiele organizațiilor. Vor fi așadar alegeri în comune, în orașe, municipii și județe, pe de-o parte pentru că mandatele   actualilor lideri expiră, pe de altă parte se vrea o resetare a partidului, după rezultatul obținut la alegerile prezidențiale.

”In viața fiecărui partid când se termină un ciclu electoral se face o analiză. S-a ajuns la concluzia că partidul are nevoie de o altă conducere iar noi, organizația județeană, ne bucurăm că liderul nostru e președintele partidului. Important e să facem o analiză atentă să vedem plusurile și minusurile. Intrăm intr-o nouă etapă.
Eu cred că fiecare organizație trebuie să aibă puterea să-și rezolve lucrurile în interior. Și chiar dacă nu se schimba conducerea tot urma un ciclu de alegeri în PSD pentru că sunt niște cutume, conform statutului, mandatul președintilor organizațiilor se apropie de final, trebuie să facem alegeri in fiecare organizație de la cele comunale până la cele județene. Vor fi alegeri în funcție de datele pe care decide fiecare organizație
”, a declarat miercuri pentru Focus Tv președintele executive al PSD, Petre Emanoil Neagu.

După ce își vor alege liderii din teritoriu, membrii PSD își vor da votul pentru cel care va prelua frâiele partidului, partid aflat în cel mai mare impas de la înființare. Acum, PSD este condus interimar de liderul de la Buzău, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților. Azi noapte târziu, după ce a fost desemnat să-I ia locul Vioricăi Dăncilă, Ciolacu, a vorbit despre necesitarea organizării cât mai rapide a unui congres ordinar al partidului, în care să fie ales un lider legitim, prin vot
“Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie în judeţe. Ca sa faci alegeri ordinare în fiecare judeţ durează cel puţin o lună de zile şi în februarie o să venim în faţa delegaţilor pentru alegerea unei conduceri care sa gestioneze alegerile de anul viitor”, a afirmat Marcel Ciolacu, marți noapte după terminarea Cex-ului în care a fost desemnat președinte interimar.
Pe de altă parte, alegerile din organizații reprezintă un bun prilej pentru ca PSD să se debaraseze de cei care în ultima vreme au tras în jos partidul. In vizor sunt social democrații din toată țara care și-au căpătat titlul de baroni locali, dar si liderii care au înregistrat rezultate slabe la ultimele alegeri: europarlamentare si prezidentiale.
În perioada imediat următoare, lucrurile vor fi mai clare în ceea ce privește alegerile si intențiile noii conduceri interimare a PSD.