POLITICĂ

Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

A fost o noapte lungă pentru PSD. Partidul are de acum o conducere interimară, în persoana liderului de la Buzău, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților.

Viorica Dăncilă a rămas fără sprijin și a demisionat din funcția de președinte la finalul Comitetului Executiv National desfășurat marți seară  pe parcursul a șase ore. În locul său a venit Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău, care va conduce partidul până în februarie când va avea loc congresul ordinar.

“Aş vrea, înainte de toate, să vă spun că este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă şedinţa de doamna Dăncilă. (…) Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli făcute şi am ajuns la concluzia că este momentul unei resetări a partidului şi nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii, drept urmare fostul preşedinte se regăseşte în echipă, la conducerea doamnelor”, a declarat Marcel Ciolacu, marți noapte, după Comitetul Executiv Național al PSD, ședință în care Viorica Dăncilă și-a dat demisia.
Tot la finalul ședinței în care a fost propus de colegi să preia șefia PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre echipa care îl va ajuta să conducă interimar partidul. Secretar general a fost desemnat Paul Stănescu iar din echipa de conduce vor mai face parte liderii filialelor în care PSD a catigat turul doi, precum și reprezentanți ai fiecărei zone. Regiunea de sud est va fi coordonată de Dan Nica de la Galați.
“Alături de Paul Stănescu (secretar general) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea si Mutu Gabriel”, a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a susţinut că este o echipă matură: “Garantul este Paul Stănescu şi marea majoritate a colegilor au propus luna februarie în judeţe. Ca sa faci alegeri ordinare în fiecare judeţ durează cel puţin o lună de zile şi în februarie o să venim în faţa delegaţilor pentru alegerea unei conduceri care sa gestioneze alegerile de anul viitor”.

El a menţionat că l-a recomandat faptul că este preşedintele Camerei: “Sunt un bun organizator, sunt un om de echipă”.

Întrebat care e diferenta între el şi Dragnea, Ciolacu a spus: “În primul rând marea diferenţă este că pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu şi pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluată această conducere prin forţă. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte dupa ce ne-a ascultat. Nimeni nu i-a cerut demisia. Cu toţii am ajuns la concluzia că e un gest normal”.

Marcel Ciolacu a mai precizat că că primul obiectiv pe care îl are ca lider interimar al PSD este organizarea Congresului unde vor fi alegerile normale. Congresul ordinar al PSD a fost stabilit a avea loc în luna februarie a anului viitor.