Actualitate

Putem să ne luăm gândul de la vară! Nopți cu 4-5 grade în termometre. Ultimele date de la ANM care privesc Buzăul

Început de septembrie, cu temperaturi mai scăzute decât ne așteptam cu toții. Conform meteorologilor, vremea este cu mult mai rece decât normalul perioadei și așa va rămâne toată săptămâna. Diferențele dintre temperaturile înregistrate acum și cele care se înregistrau în alți ani sunt și de 10 grade, noaptea.

Nopțile trecute, de pildă, în județul Buzău au fost minime și de 7-8 grade. Prea frig pentru începutul lunii septembrie, perioadă în care, în alți ani, încă ne confruntam cu temperaturi caniculare. Iar temperaturile se vor menține la fel de scăzute și în perioada imediat următoare, a declarat pentru Focus FM, meteorologul de serviciu de la ANM, Dinu Mărășoiu:

„Sunt puține schimbări de la o zi la alta. În cursul acestei săptămâni rămânem cu o vreme predominant frumoasă. Procesul de încălzire este destul de lent, deci vom mai vorbi de o vreme mai rece, mai ales în cursul dimineților, pentru că sunt destule valori sub 10 grade. Dacă vorbim de ceea ce va fi chiar în noaptea asta, la nivelul întregii regiuni, între 4 și 9 grade. Apoi miercuri dimineața, între 5 și 10 grade și apoi, în zilele următoare între 6 și 11, maxim 12 grade la sfârșit de săptămână. Valoare, care, chiar și în ansamblul săptămânii înseamnă câteva grade sub ceea ce ar fi normal în cursul dimineților.” a declarat Dinu Mărășoiu.

Dacă noaptea va fi frig, frig, cu minime ce pot coborî până la 4-5 grade Celsius, după-amiezile vor fi placate din punct de vedere termic, în toată regiunea de sud est:

„În ceea ce privește evoluția termică din timpul după – amiezelor, lucrurile stau mai bine, adică de la 16 la 23 de grade marți, vom ajunge la 18 – 25 de grade în ziua de vineri și chiar spre 26 de grade, cele mai mari valori, sâmbătă. Oricum, în cursul zilelor suntem mult mai aproape de ceea ce ar fi normal în prima decadă a lunii septembrie.”

Meteorologii spun că vremea își va menține aceleași caracteristici, cu nopți friguroase și după-amieze placate, cu circa 25-26 de grade în termometre până spre finalul săptămânii.

„Este doar o tendință pe care noi am lucrat-o astăzi și pentru sfârșitul de săptămână și începutul săptămânii viitoare, când temperaturile mai cresc un grad – două în medie, deci încă nu vorbim de un frig de toamnă. Dar, sigur, nu este nici extrem de cald”, a mai precizat meteorologul de serviciu de la ANM.

Etichete