Actualitate SĂNĂTATE

Raed Arafat, vizită neanunțată la UPU SMURD Buzău

Secretarul de stat Raed Arafat a ajuns, în această după-amiază, într-o vizită neanțunțată la Spitalul Județean Buzău. Oficialul din Ministerul Sănătății a vrut să vadă cum arată noua Unitate de Primiri Urgențe care se construiește în curtea Spitalului Județean de Urgențe Buzău. Lucrările sunt avansate, iar mutarea UPU SMURD în noua clădire este preconizată să aibă loc până la sfârșitul anului curent.

Secretarul de stat Raed Arafat a ajuns la Spitalul Județean în jurul orei 16,30 și nu a zăbovit mai mult de 20 de minute, timp în care, însoțit de managerul unității medicale, Claudiu Damian, și de medicul șef al UPU-SMURD Buzău, Adrian Zoican, a vizitat șantierul noii secții. Deșul Departamentului pentru Situații de Urgență a fost de părere că, la finalul lucrărilor, unitatea de la Buzău va fi una dintre cele mai mari din țară, construite după normativele actuale. Printre recomandările pe care Arafat le-a făcut au fost mărirea suprafeței sălii de resuscitare și mutarea triajului, aspecte care urmează să fie discutate cu arhitectul care s-a ocupat de noua clădire.

”O surpriza placuta prin vizita inopinata a Secretarului de Stat Dr Raed Arafat care a vizitat lucrarile la noua sectie UPU SMURD si care ne a dat sugestii si sfaturi importante pt activitatea in noua sectie. Multumim!” a scris, pe Facebook, managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății nu a intrat în spital, pe durata vizitei. De altfel, oprirea la Spitalul Județean nu se afla în programul său. Raed Arafat s-a aflat la Buzău pentru o activitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.