Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu care au susținut Evaluarea Națională a avut loc, iar rezultatele publicate în jurul prânzului, arată care sunt ierarhiile în clasamentul unităților liceale de elită, dar și cu cât au crescut mediile de admitere în învățământul liceal, în anul în care a contat doar media de la examen, nu și cea din anii de gimnaziu.
Rezultatele repartizării computerizate, la nivel de județ, arată că 3 elevi au rămas nerepartizați, iar pentru următoarea etapă sunt disponibile 246 de locuri rămase libere. Ultima medie cu care s-a intrat la liceu a fost 2.05. Cu această notă a fost admis un elev la Liceul Tehnologic Economic din Râmnicu Sărat , la profilul Servicii.
În ceea ce privește mediile de admitere, acestea au avut evoluții diferite dacă facem o comparație cu rezultatele de anul trecut. Astfel, La Colegiul B.P. Hașdeu, la cel mai râvnit profil, matematică-informatic-bilingv, ultima medie a fost 9,57 (față de 9,55 anul trecut). Această specializare intră, de altfel, într-un clasament național al primelor 50 de specializări din țară, fiind pe poziția 47. La Hașdeu merg, de altfel, din toamnă, toți elevii cu media de admitere 10, 16 la număr. Sunt cei mai mulți elevi de 10 din toată regiunea pe care îi va avea un liceu. Ultima medie de admitere la cel mai titrat liceu a fost 9,15, pentru profilul filologie.
Următorul liceu, în ierarhia dată de mediile de admitere, este Colegiul Pedagogic Spiru Haret, unde cea mai căutat specializare este cea de științe sociale, ultima medie de admitere fiind 8,40 (în scădere față de 8,8 anul trecut).
La Colegiul Național M. Eminescu s-a intrat anul acesta cu minim 8,50 la filologie –bilingv(față de 8.32 anul trecut), aceasta fiind cea mai râvnită specializare de la colegiul amintit. Ultima medie de admitere este 8, 30 la profilul matematică-informatică, medie în creștere față de anul trecut când ultima a fost 8,24.
Situația de ansamblu poate fi consultată AICI.

Adaugă comentarii