Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RAPORT DSP: 16 CAZURI COVID-19 ȘI 4 DECESE

Județul Buzău înregistrează 16 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 în ultimele 24 de ore. 4 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize, restul au ajuns la spital cu simptome clare de boală.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 16 și 80 de ani. Intrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării pacienților COVID-19 sunt ocupate, 142 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Pe de alta parte, autoritățile de sănătate publică anunță și 4 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19. Trei dintre persoanele decedate provin din căminele pentru bătrâni. Iată situația exacta a deceselor înregistrate în ultimele 24 de ore:

DECES NR. 65: pacientă în vârstă de 80 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și internată pe Secția ATI- PNF. Starea de sănătate se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, demență, insuficiență hepatică acută, insuficiență renală acută. 

DECES NR. 66: pacient în vârstă de 81 de ani, rezident al Centrului pentru persoane vârstnice Marghiloman, este confirmat cu SARS CoV-2. Starea de sănătate se deteriorează rapid și este internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, boala Alzheimer, insuficiență renală acută, adenom de prostată.

DECES NR. 67: pacientă în vârstă de 83 de de ani, rezidentă a Centrului pentru persoane vârstnice Costești, în urma simptomatologiei respiratorii este testată și confirmată cu SARS CoV-2. Se internează la Spital Municipal Râmnicu Sărat, evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: ateroscleroză cerebrală, demență nespecificată, anemie secundară. 

DECES NR. 68: pacient în vârstă de 84 de ani, rezident al Centrului pentru persoane vârstnice Costești, este testat și confirmat cu SARS CoV-2. Este internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde are o evoluție clinică nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hiptertensiune, diabet, antecedente de accident vascular cerebral, hemipareză dreapta, demență mixtă, adenom de prostată.