Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RAPORT DSP: 94 DE CAZURI NOI COVID-19! Încă 3 buzoieni confirmați cu infecție cu coronavirus și-au pierdut viața

Peste 6 000 de bolnavi COVID-19 în județul Buzău. De la debutul pandemiei de coronaviurus au fost confirmate 6050 de cazuri. Persoane de toate vârstele, de la o lună până la 90 de ani, sau mai bine, s-au infectat cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, în județul Buzău, au mai fost confirmate 94 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (43 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ). Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 10 și 90 de ani.

Din cei 6050 de pacienți, 4520 de persoane au reușit să învingă boala, însă 149 au pierdut lupta pentru viață. Ultimele 3 decese sunt raportate luni. Printre cei 3 buzoieni care și-au pierdut viața se află și un bărbat de doar 42 de ani. Iată ce transmit autoritățile despre ultimele 3 decese:

DECES NR. 147: pacient în vârstă de 60 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simpomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clincă este nefavorabilă sub tratament și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație atrială  permanenta, obezitate gr. III.

DECES NR. 148: pacient în vârstă de 42 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se agavează progresiv și survine decesul. Comorbidități: transplant renal bilateral, hepatită cronică cu virus B.

DECES NR. 149: pacient în vârstă de 65 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratore severă. Este confirmat cu cu SARS CoV-2 și transferat pe secția de ATI. Evoluția clinică este nefavoabila și survine decesul. Comorbidități: adenom de prostată.