Actualitate

PREMIERĂ LA CLM BUZĂU! Unde s-a ținut ședința ordinară a lunii noiembrie

Premieră la Consiliul Local Municipal Buzău. Pentru prima dată, aleșii locali s-au reunit într-o altă sală de ședințe decât cea din Palatul Comunal care lună de lună găzduia reuniunile de acest gen.  Ședința ordinară a lunii noiembrie s-a desfășurat în Sala Mare a Consiliului Județean. Motivul a fost unul singur: păstrarea distanței fizice.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare au fost incluse 26 de proiecte, 5 dintre ele referindu-se la acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Buzău unor personalități care, prin activitatea lor, au reușit să ducă numele Buzăului departe. Astfel, la ședință au participat mai multe persoane, iar sala din Palatul Comunal nu permitea păstrarea distanței corespunzătoare astfel încât să fie evitat orice risc. Motiv pentru care s-a decis ca ședința CLM Buzău să aibă loc într-o altă încăpere.

În urma ședinței de luni, 23 noiembrie, pe lista cetățenilor de onoare ai Buzăului au mai fost trecute 5 nume. Este vorba despre prof. univ.dr. Carmen Postolache, general-maior aviator, Vasile Toader și despre Daniel Nicolae Jinga, doctor în muzică. De asemenea, de luni, 23 noiembrie, sunt cetățeni de onoare ai Buzăului dr. Ing Cristea N. Chiru, cercetătoror și renumit ameliorator în domeniul legumelor și comandor aviator  Marius- Adrian Nicoară, doctor în științele militare.

Ședința Consiliului Local a început la ora 13.00. În sală au fost prezenți 22 de consilieri locali.