Actualitate

Rată de vaccinare de peste 60% în școlile din Buzău. Unde sunt cei mai mulți profesori imunizați

Creștere ușoară, în ultima perioadă, a numărului angajaților din învățământul buzoian care s-au vaccinat împotriva COVID-19. La nivelul județului Buzău, rata de vaccinare în rândul angajaților din școli este de peste 60%.

Potrivit informațiilor postate pe site-urile unităților de învățământ din Buzău, cea mai mare rată de vaccinare a angajaților este la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, unde 82,29% dintre angajați s-au imunizat.

” Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților cu funcție de bază din Colegiul Național ”B.P.Hasdeu” este 82,29 % din totalul celor 96 angajați. Raportat la numărul cadrelor didactice cu funcție de bază, procentul este de 87,09%.
-Raportat la numărul cadrelor didactice auxiliare, procentul este de 76,92%.
-Raportat la numărul personalului nedidactic, procentul este de 71,42 %.
-Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de 100%”, se menționează pe site-ul Colegiului Hasdeu.

La Colegiul Economic, 65% dintre angajați s-au vaccinat până acum, la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” procentul este de 69%, la fel și la Liceul de Arte „Margareta Sterian”. La Liceul Tehnologic Meserii și Servicii rata de vaccinare este de 78%, în timp ce la Liceul Agricol „Dr. Angelescu” rata este de 61%.

Și la nivelul școlilor gimnaziale procentul de vaccinare a angajaților este peste 60%. La Școala nr. 11, rata de vaccinare este de 78%, la Școala nr. 1 de 60%, iar la Școala „George Emil Palade” rata de imunizare în rândul angajaților unității de învățământ este de 66%.

În ceea ce privește Inspectoratul Școlar, de la debutul pandemiei și până în prezent, 85% din totalul angajaților au cerut să li se administreze serul anti COVID.

“Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al Inspectoratul Scolar Judetean Buzau este 85% din totalul celor 40 angajați. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de 100%.”