Actualitate

Războiul nervilor pe Bulevardul Unirii, faza pe amenzi

Subiectul Unirii, după resistematizare și interdicția impusă privind parcarea mașinilor pe bulevard, e în continuare unul controversat. Faptul că pe Unirii nu mai pot fi staționate/parcate mașini a făcut ca toate autoturismele să fie înghesuite pe străzile adiacente bulevardului. Practic, fiecare șofer se descurcă așa cum poate când vine vorba de găsirea unui loc de parcare, spre disperarea celor care caută unde să parcheze, dar și a buzoienilor pentru care îngrămădeala de autovehicule reprezintă un disconfort major.

Sistemul inteligent de trafic și noile reguli de parcare au devenit inclusiv subiect de glume în mediul online, care vin în valuri. Tot în valuri se pare că au început să vină și amenzile pentru parcare neregulamentară.

Redacția Șansa News a intrat în posesia unor fotografii cu diverse amenzi sau avertismente, emise de Poliția Locală în zona Unirii Sud. Acestea au fost aplicate chiar pe străzile adiacente, unde municipalitatea îndrumă oamenii să parcheze. Se pare că sancțiunile au început să apară după ce buzoienii care locuiesc în zonele respective au trecut de limita răbdării și au început să cheme autoritățile pentru a lua măsuri în legătură mașinile parcate.

Șoferii motivează spunând că nu au unde parca. S-au creat astfel două tabere: pe de o parte a locatarilor disperați să găsească un loc de parcare, iar de partea cealaltă, a celor care vor ca legea să fie respectată pe deplin, iar mașinile să fie parcate strict pe locurile alocate.

O problemă reală este, de pildă, că în cazul unui seism ori a altei situații de urgență ce impune intervenția autospecialelor, cum ar fi de pompieri sau ambulanțe, pe străzile adiacente bulevardului din zona Unirii Sud, lucrurile se complică foarte tare. Străzile înguste și mașinile parcate la voia întâmplării îngreunează extrem de mult orice intervenție, acesta fiind, de altfel, încă unul din motivele pentru care oamenii sună la numerele de urgență și cer ca străzile adiacente să devină mai aerisite.

Din toate aceste controverse reiese doar că locatarii din zonă, care aleg să parcheze pe locuri care sunt la limita legalității, trebuie să-și asume faptul că oricând pot fi amendați de autorități.

De la începutul anului în curs, Poliția Locală a aplicat 209 amenzi numai pentru parcări neregulamentare.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

6 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Manevra facuta de Toma ca sa ia mai multi bani la licitatiile pentru locurile de parcare,nu il intereseaza de cetateni,numai sa toace bani aiurea

      • Păi să respecte legea primarul că în anumite condiții se poate opri , staționa și parca, dacă nu se împiedică fluența traficului. Iar în unele perioade și noaptea nu e trafic, e un bulevard părăsit, ce se împiedică?! Au o bandă suficentă mașinile în acele perioade.

  • Da este corect. Daca ai investit bani Intr o prostie ,ii pui pe “localnici” să o rezolve cu amenzi. Este corect și te ai spălat pe mâini. Să vina “habarniști” care au implementat planul și au luat bani, să rezolve problema, nu “localnici” obedienți primariei

  • Asta știe să facă”dezbină și domină” acest primar. Încă din 2 ianuarie postam fotografii cu mașinile pe străzile adiacente și prevesteam că vor fi nemulțumiți cei ce le sunt blocate intrările în curți sau trecerea. Și mai face și bani la buget să aibă ce cheltui aiurea. E o falsă problemă că nu se poate opri, staționa și parca în anumite perioade pe Unirii. În lege condiția este să nu se afecteze fluiența traficului. Ori așa cum se prezintă traficul acum pe Unirii în anumite perioade și noaptea nu este trafic, am pus filmări, ce fluența se afectează?! Este chestiune de voință. E “ambâțul” unui primar care face discriminare între cetățeni. Am văzut proiectul. Nimeni nu i-a cerut să desființeze parcările, nu există un astfel de document, iar în proiectul inițial avizul IPJ a fost pentru proiectul cu parcări, așa a fost verificat de expert și în acea formă a fost finanțat inițial.