Actualitate

Reacția AUR după ce a rămas fără candidat la Primăria Buzău și fără o parte din lista pentru Consiliul Local

Lovitura primită de AUR Buzău, noaptea trecută, prin retragerea, în ultimul moment, a candidatei la Primăria Buzău, Elena Năstăsoiu, urmată de 18 din cei 29 de candidați pentru CLM Buzău, a generat o primă reacție din partea organizației. Năstăsoiu a făcut o declarație de presă, imediat după retragerea candidaturii, în fața Palatului Comunal, acuzând imixtiunile Centrului în organizație și marginalizarea unor oameni care au făcut activitate politică intensă (declarația poate fi urmărită AICI).

În prima reacție după acest episod, AUR Buzău nu răspunde acuzațiilor, ci îi numește ”iepurași” pe cei care au părăsit organizația, acreditând ideea că totul face parte dintr-un plan atent ticluit.

”S-au făcut presiuni uriașe pentru ca AUR să nu candideze la aceste alegeri locale! Partidul Comasat PSD-PNL și sistemul care îi ține în brațe au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a ne bloca, pentru a se asigura că nu vom avea candidați. Ne-am trezit cu tot felul de infiltrați, care s-au detonat în ultimele zile.
A fost o luptă contra cronometru pe parcursul ultimelor 5 zile pentru a înlocui tot felul de „iepurași” plantați de PSD și PNL în AUR de-a lungul ultimilor ani, care au fost alături de noi, au mimat grija pentru românii pe care ne-am asumat să îi reprezentăm, care spuneau că sunt frații noștri de cauză. Din păcate, acești „iepurași” au ales să se retragă în unitățile care i-au plantat cu zgomot, încercând să ne denigreze, aruncând cu noroi.
Oamenii au venit către AUR nu către un membru. Membrii și susținătorii AUR sunt oameni care văd manipulările și blaturile PSD-PNL. Ne încăpățânam să luptăm și să facem dreptate pentru Buzău și pentru România!

Elena Năstăsoiu a declarat, seara trecută, că nu va mai candida pentru nicio demnitate publică, adăugând că ”proiectele noastre politice vor merge mai departe.” Surse deschise acreditează o apropiere a acesteia de PNL Buzău.