Actualitate

Viorel Holban vrea să revină la Primăria Râmnicu Sărat, ca independent. Ce le propune râmnicenilor

Viorel Holban, fost primar în perioada 2008-2016, al municipiului Râmnicu Sărat, și, ulterior, fost subprefect de Buzău, s-a înscris în cursa electorală din această vară, ca independent. Marți, Holban și-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripție, unde a fost însoțit de candidați pentru Consiliul Local Municipal, din partea PNL, dar și de susținători ai candidaturii sale independente.

”Râmnicenii merită mai mult. Merită să beneficieze de un spital, așa cum l-am lăsat în 2016, cu medici și gărzi pe fiecare secție. Merită să trăiască într-un oraș cu tarife la utilități normale (față de 2016, s-au dublat ori chiar s-au triplat).” a declarat Viorel Holban, după depunerea candidaturii.

Fostul primar, acum candidat independent, își dorește o campanie în care să existe o bătălie pe proiecte. În această idee, investițiile în infrastructură, în viziunea propusă de Viorel Holban, ar trebui să fie orientate către nevoile orașului și ale locuitorilor acestuia, dar și urmărite pentru respectarea termenelor asumate inițial.

”În ultimul mandat, am reabilitat fostul Liceu Agricol într-un an și jumătate. Acum, se reabilitează Liceul Vlahuță, de șase ani. Două generații de vlahuțiști nu au învățat nicio oră în Liceul Vlahuță.” a subliniat Viorel Holban, intrat în competiție ca independent.

În ceea ce privește proiectele noi, Viorel Holban vede ca fiind foarte necesare reabilitarea pieței centrale, dar și construirea unui parc industrial, proiect viabil în contextul apariției Autostrăzii A7:

”Trebuie să ne luptăm, având acum Autostrada, cât de curând, să nu mai plece copiii noștri din Râmnicu Sărat, să rămână aici, dacă facem locuri de muncă prin crearea unui parc industrial.”

Viorel Holban a renunțat la calitatea sa de membru PNL, ca să poată candida independent, el fiind și preot.