Actualitate

Reacție în scandalul legumelor tratate cu substanțe toxice: ”Acuzațiile nu sunt probate!”

La circa o săptămână de la izbucnirea scandalului legumelor coapte forțat cu ajutorul unor substanțe interzise în țara noastră, apar reacții peste reacții. Luni, 8 mai, primarul din Glodeanu Sărat, bazinul legumicol unde au fost identificați cei doi producători acuzați că ar folosi astfel de substanțe toxice, a transmis un comunicat de presă referitor la acuzațiile aduse legumicultorilor din comună, după ancheta polițiștilor. Primarul Neculai Stoica sare în sprijinul producătorilor din comună și subliniază că toate afirmațiile din ultimele zile referitoare la practica utilizării substanțelor toxice nu sunt probate, în condițiile în care autoritățile nu au identificat legume nesănătoase, tratate excesiv, în urma unor analize de laborator.

În plus, spune primarul din Glodeanu Sărat, depășiri ale limitelor admise de substanțe chimice nu ar fi fost descoperite nici în urma analizelor efectuate de marile lanțuri de magazine cu care legumicultorii au contract.

Redăm mai jos comunicatul de presă remis de primarul din Glodeanu Sărat:

Având în vedere multitudinea articolelor difuzate în mass-media, referitoare la legumele produse în sere și solarii, comunitatea legumicultorilor din comuna Glodeanu Sărat transmite următoarele:

1.În cele patru sate ale comunei Glodeanu Sărat, sunt sute de legumicultori onești, cu conștiință, care produc de zeci de ani, legume sănătoase și de calitate, în spații protejate, încălzite în sezonul rece;

2. Producătorii cu suprafețe importante, au contracte cu supermaketuri bine-cunoscute din țară, dovada faptului că legumele sunt sănătoase, fiind faptul că acestea sunt verificate din punct de vedere fito-sanitar, în laboratoare avizate;

3. Afirmațiile conform cărora legumele ar fi tratate excesiv, nu sunt probate, autoritățile cu competențe în domeniu, neidentificând astfel de cazuri la legumele testate. Legumele din Glodeanu Sărat, în special roșiile, s-au bucurat de-a lungul timpului de aprecierea consumatorilor, fiind foarte căutate, întrucât sunt gustoase și sănătoase.