Actualitate

(FOTO) Autocar răsturnat. Primul bilanț, numeroase victime

UPDATE Bilanț final:

  • 30 de persoane implicate în eveniment;
  • 23 de persoane transportate la spital (19 femei și 4 bărbați);
  • 7 persoane asistate la locul evenimentului, refuză transportul la spital;

Au fost transportate astfel:

  • Spitalul Județean de Urgență Focșani: 2 femei;
  • Spitalul Municipal Rm. Sărat: 9 femei și 2 bărbați;
  • Spitalul Județean de Urgență Buzău: 8 femei și 2 bărbați.

UPDATE 18 30 Planul Roșu a fost dezactivat.

UPDATE 18:20 În contextul în care victimele accidentului de la ieșirea din Râmnicu Sărat au fost preluate de echipele medicale pentru a fi transportate cât mai repede la spital, traficul a fost reluat pe DN2E85. Se circulă controlat, în ambele sensuri.

UPDATE. Salvatori din două județe s-au mobilizat pentru a sări în sprijinul victimelor accidentului care a impus activarea Planului Roșu. Pompieri din Buzău și Vrancea intervin în acest caz.

“Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzau a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe DN2E85, ieșirea spre Râmnicu Sărat. În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 32 de persoane, ce a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, echipajele operative au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 5 ambulanțe SMURD și 11 ambulanțe SAJ.

Totodata, în sprijin intervin și 1 autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe SMURD de la nivelul ISU Vrancea”, transmite ISU Buzău.

UPDATE: Nu mai puțin de 22 de persoane aflate în autocarul care s-a răsturnat pe marginea DN2E85 au nevoie de ajutor medical în urma accidentului. Toate victimele sunt conștiente. Două persoane au fost preluate de un echipaj SAJ Suceava, aflat în tranzit pe DN2E85, și transportate la UPU Focșani. Alte 20 de persoane vor fi transportate cu ambulanțele la spitalele din apropiere: 8 la spitalul din Râmnicu Sărat, 12 la UPU Buzău.

UPDATE: Potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului-Județul Buzău, autocarul transporta muncitori care lucrează la o fabrică de confecții din Focșani. Este vorba despre navetiști din județul Buzău, cei mai mulți din zona Râmnicului. Imediat după producerea accidentului, o ambulanță a SAJ Suceava, care trecea prin zonă, a oprit pentru a acorda ajutor medical victimelor. Echipajul din Suceava a preluat 2 victime pentru a le transporta la spital.

Dacă inițial datele arătau că 10 persoane au nevoie de ajutor medical, cifrele s-au schimbat. Se pare că cel puțin 20 de persoane din autocar au nevoie de ajutorul medicilor, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe marginea drumului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Planul Roșu de Intervenție, activat din nou în județul Buzău. Un accident grav s-a produs pe DN2E85, la ieșire din municipiul Râmnicu Sărat către Focșani.

Din primele date, este vorba despre un autocar care s-a răsturnat. În autocar s-ar afla 32 de persoane. 10 persoane ar necesita îngrijiri medicale. Șoferul vehiculului ar fi încarcerat. Important, însă, este că nicio persoană implicată în accident nu și-a pierdut viața.

Se intervine cu un număr important de echipaje. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a mobilizat în zona accidentului 5 ambulanțe, 2 autrospeciale de stingere, 1ATPVM , în timp ce SAJ Buzău a trimis 8 ambulanțe. De asemenea, reprezentanții Drumuri Naționale au în zonă un echipaj.

Traficul este îngreunat pe DN2E85.

“Traficul se desfășoară prin dirijare pe DN 2, la ieșirea din localitatea Râmnicu Sărat, județul Buzău, către municipiul Focșani, pentru a permite desfășurarea intervenției medicale, după ce un autovehicul s-a răsturnat în afara părții carosabile. Mai multe persoane au suferit leziuni, fiind asistate medical la fața locului”, anunță Centrul Infotrafic.

S-au format cozi de mașini pe distanțe semnificative.

Sursa foto Fb/ Cerbu Ștefan