Actualitate Agricultura acum

Recomandat de cercetătorii buzoieni: castravetele țepos cu gust de kiwi, bogat în vitamina C și fier

O legumă originară din Africa este acum la vânzare la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Este vorba despre Kiwano sau, cum mai este cunoscut, castravetele țepos sau castravetele cu coarne. Leguma este inedită atât prin formă cât și prin gustul deosebit, fiind o combinație între castravete, kiwi și o tentă ușoară de banană.

Kiwano a fost cultivat, la început, doar pentru decorul altor mâncăruri, însă, în timp, s-a dovedit a fi extrem de bun și în salate, supe, murături sau chiar băuturi și prepararea unor deserturi precum șerbetul sau în stare proaspătă alături de înghețată.

Potrivit cercetătorilor de la Stațiunea Legumicolă Buzău, Kiwano conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, acestea fiind esențiale pentru o sănătate optimă. Are un conținut scăzut de calorii, dar este un fruct bogat în proteine.

”Kiwano conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, acestea fiind esențiale pentru o sănătate optimă. Are un conținut scăzut de calorii, dar este un fruct bogat în proteine.

Kiwano este o sursă bună de fier și vitamina C. Îmbunătățește absorbția fierului, întărește imunitatea, scade colesterolul și riscul general de boli de inimă și crește producția de colagen, rezultând o piele mai tânără și mai elastică”, spun cercetătorii.

Kiwano se vinde la magazinul unității de cercetare, Fructele au o durată mare de păstrare, iar un fruct se vinde cu 5 lei, de pe Strada Mesteacănului, Nr. 23, la prețul de 5 lei bucata. Cercetătorii pot trimite și prin curier, în toată țara.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian