Actualitate

Recomandat pentru o seară de weekend! Imagini demne de Cartea Junglei (video)

Un urs, o ciută și puii ei năzdrăvani sunt personajele unor filmări rare surprinse de angajații Romsilva, în apropiere de Buzău. Acțiunea, demnă de Cartea Junglei, se petrece în Parcul Natural Putna, din județul  Vrancea.

Imaginile au fost surprinse în această săptămână și au în prim-plan câteva dintre animăluțele care au oferit un mic show în fața camerei de monitorizare instalată de specialiștii Romsilva în pădurea aflată la câțiva kilometri de Buzău.

Pentru început, ne este prezentată o ”pauză de scărpinat”.

”Pauză de scărpinat, surprinsă într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. Frumoasele imagini cu ursul care se scarpină de zor au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Natural Putna Vrancea”, scriu reprezentanții Romsilva pe pagina de Facebook.

Un spectacol inedit este oferit și de o ciută și puii ei. În imagini se poate observa cum o ciută își ”educă” puii mai năzdrăvani.

” Ciuta este femela cerbului și are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu toamna, când are loc împerecherea, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. În cârdurile de ciute sunt amestecați, întotdeauna, viței şi chiar cerbi din al doilea an”, explică reprezentanții Romsilva.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare.

Pădurile din Parcul Natural Putna asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.