Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RECORD DE ÎMBOLNĂVIRI COVID-19 ÎN IULIE! Buzăul, inclus recent în ”Zona Roșie”. Cine îi bagă în carantină pe buzoieni

Epidemia de coronavirus a avut o evoluție galopantă în luna iulie, astfel că mai mult de jumătate din numărul total al îmbolnăvirilor din județul Buzău au fost înregistrate în ultimele 31 de zile. Explozia de îmbolnăviri a determinat autoritățile belgiene să anunțe măsuri stricte pentru buzoienii care vor să călătorească în țara lor.

Dacă pe 1 iulie, Direcția de Sănătate Publică raporta 583 de cazuri de la începutul pandemiei, în ultima zi a lunii numărul total al persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1303. În tot acest timp, Buzăul a depășit alte opt județe la numărul total al cazurilor COVID-19, ceea ce a făcut ca județul să se claseze la finalul lunii iulie pe locul 10 în topul național după ce pe 1 iulie se clasa pe locul 18.

Într-o vizită la Buzăul, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a apreciat, că este vorba despre o transmitere comunitară accentuată, însă deocamdată, specialiștii epidemiologi de la DSP spun că nu există riscul de a fi impusă carantina.

Cei care însă au impus restricții buzoienilor sunt reprezentanții Belgiei. Autoritățile au anunțat că Buzăul a fost inclus de sâmbătă, 1 august, în Zona Roșie, alături de alte 23 de județe din țară.

Concret, carantina și testarea vor fi obligatorii pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia.

„Zona roșie înseamnă: pentru cei ce călătoresc în Belgia din zona roșie, carantina și testarea COVID19 sunt obligatorii la sosirea în Belgia. Restul României rămâne în zona portocalie. Sunt recomandate carantină și testare”.

Conform MAE Belgia, nu sunt permise călătoriile neesențiale din Belgia în regiunile românești din „Zona roșie”.

Lista transmisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Belgian conține 24 de județe: Centrul (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu), Sud-Estul (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea), Sudul Munteniei (Arges, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) şi Sud-Vestul Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).