Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

AJUTOARE ÎN PANDEMIE PENTRU RÂMNICENI! Decizii aprobate de Consiliul Local.Vizează mii de locuitori

Vești bune pentru râmnicenii care au datorii la bugetul local. Impozitul local va fi redus la jumătate, în timp ce persoanele care își vor plăti, până la finalul anului, taxele și impozitele neachitate din anii trecuți vor scăpa de penalități.

Deciziile au fost aprobate deja în Consiliul Local, fiind votate în unanimitate.

Cel mai recent aprobat, chiar pe 30 iulie, a fost proiectul (n.r. pe care îl puteți consulta aici) cu privire la reducerea cu 50% a impozitului local pentru clădirile nerezidențiale sau mixte aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie sau date în chirie sau concesiune și în care pe perioada stării de urgență  nu s-a desfășurat activitate economică, ca urmare a efectelor SARS-CoV-2.

”Am încercat să-i sprijinim pe cei care în perioada aceasta au avut pierderi în activitatea desfășurată. Nu cred că reprezintă un ajutor semnificativ dar e o încercare de a mai acoperi din pierderi. Am avut propuneri, le-am analizat, le-am discutat în comisia economică, am avut și o dezbatere publică și, în consecință, au luat forma unui proiect care a fost votat în unanimitate în Consiliul Local”, a spus Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat.

Datornicii scapă de penalități

O altă decizie care aduce facilități în pandemie pentru râmniceni este cea care îi scapă pe rău-platnici de penalitățile acumulate ca urmare a neachitării la timp a impozitelor și taxelor locale.

”Până la sfârșitul anului toți cei care își plătesc baza unor datorii mai vechi , taxe și impozite locale, vor beneficia de ștergerea penalităților. Sunt persoane care au acumulat datorii ani de zile și în momentul acesta suma care reprezintă penalități de întârziere este foarte mare . Sunt câteva mii de persoane care au datorii la bugetul local, sub forma de taxe și impozite local”, a spus Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat.

Tot săptămâna care s-a încheiat a adus râmnicilor și o altă facilitate care se referă la faptul că dările pot fi achitate online, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.