Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RECORD NEGATIV ÎN SPITALE. Buzăul înregistrează cel mai mare număr de pacienți COVID-19, internați la Terapie Intensivă, de la debutul pandemiei

Secțiile de Terapie Intensivă, aproape de capacitate maximă. Buzăul are joi cel mai mare număr de pacienți COVID-19 internați în secțiile ATI, de la debutul pandemiei. Printre cei care au nevoie de aparate pentru a respira sunt și pacienți fără alte afecțiuni, dar a căror stare de sănătate s-a agravat doar ca urmare a infecției cu SARS-C0V-2.

Spitalul Județean Buzău

Numărul bolnavilor COVID-19 în stare gravă crește de la o zi la alta astfel că presiunea pe locurile din secțiile ATI este tot mai mare, în condițiile în care aici paturile sunt extrem de puține.

Concret, Buzăul înregistrează joi 13 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 internați pe secțiile de Terapie Intensivă. Acesta este, de altfel, și cel mai mare număr de bolnavi în stare gravă care au nevoie de supraveghere permanentă în același timp de la debutul pandemiei.

Cei mai mulți dintre ei sunt spitalizați la Râmnicu Sărat. Este vorba despre 9 bolnavi, dintre care 3 sunt conectați la aparate.

” Avem 9 pacienți la ATI, dintre care 3 sunt pe ventilator. Cei trei bolnavi sunt cu vârste cuprinse între 70 și 80 de ani, un bărbat și două femei. Bărbatul nu are alte comorbidități, doar o obezitate ușoară, iar bătrânele au insuficiență renale. dar și alte afecțiuni”, a spus Felicia Vasile, director medical al Spitalului Municipal din Rm.Sărat.

Situația din spitalul suport este la limită. dat fiind faptul că aici nu există aparate pentru fiecare pat din secție și nu pot fi asigurate gărzile cu continuitate.

”Nu avem decât un medic la ATI, astfel că avem gărzile asigurate doar sporadic. Atunci când nu e medic de gardă de acești pacienți se ocupă medicul de Medicină Internă. Ventilatoare mai avem doar trei libere”, a mai spus Felicia Vasile.

Felicia Vasile, director medical Râmnicu Sărat

Nici la Spitalul Județean Buzău nu este o situație mai bună. Aici sunt disponibile pentru bolnavii COVID-19 în stare gravă doar patru paturi. Joi, toate locurile sunt ocupate de bolnavi care au nevoie de aparate pentru a putea respira.

Spitalul Județean Buzău

”La acest moment, în secția A.T.I. a SJU Buzău sunt internați 4 pacienți în stare gravă. Este vorba despre un pacient în vârsta de 78 de ani care este intubat, iar cei 3 pacienți (cu vârsta de 55, 64, respectiv 66 de ani)  au mască CPAP mască cu oxigen pentru a putea respira). Toți cei 4 pacienți au și alte afecțiuni”, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău.

Practic, numărul bolnavilor în stare gravă din Buzău reprezintă aproape 6% din totalul pacienților internați la ATI din România. Miercuri la nivelul țării erau internați în ATI 237 de pacienți.

În total, în județul Buzău sunt spitalizați 155 de bolnavi COVID-19, dintre care 122 sunt la Spitalul Suport din Râmnicu Sărat, iar 33 la cele două secții exterioare ale Spitalului Județean Buzău.