Actualitate

Restricții de circulație în Buzău! Polițiștii împânzesc șoselele din județ

Atenție, șoferi! Canicula a venit la pachet cu restricții de circulație. Pe tot parcursul după amiezii, camioanele de mare tonaj vor avea interzis pe drumurile naționale din județ. Este vorba despre vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t. Există și excepții, ca transporturile de persoane, cele de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, de carburanţi, de mărfuri sub temperatură controlată, de tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zone calamitate, transporturi de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Polițiștii vor ieși pe teren pentru a verifica dacă șoferii respectă restricția și nu vor ezita să aplice amenzi.

“Astăzi, 27 iulie, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe sectoarele de drum național din judeţul Buzău, sunt instituite restricții de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t. Măsurile sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă. La nivelul județului Buzău, poliţiştii rutieri efectuază filtre rutiere pe drumurile vizate, pentru a se asigura că restricțiile instituite sunt respectate. Nerespectarea restricțiilor menționate mai sus, se sancționează confort art.101, alin.3 lit.b din O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu 6 puncte amendă, precum și cu sancțiunea complementară de reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 60 de zile”, transmite IPJ Buzău.

Șofatul pe timpul temperaturilor sufocante are numeroase capcane, așa că și ceilalți șoferi trebuie să dea dovadă de prudență astăzi.

“Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier. De asemenea, recomandă și șoferilor celorlalte categorii de autovehicule să manifeste prudență în condus și să evite deplasările în intervalele orare predispuse la înregistrarea valorilor maxime în termometre.”

Județul Buzău, cu excepția zonei de munte, se află astăzi sub cod portocaliu de caniculă. Pe de altă parte, la ora 14.00 intră în vigoare o altă avertizare cod portocaliu ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prinaverse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice, cu rafale de peste 80…90 km/h) și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp. Avertizarea e valabilă pînă diseară la ora 22:00.