Actualitate

Mărturiile primului pompier ajuns la locul tragediei în care a pierit nepoata Ameliei Papazissu: ”Te rog, Doamne, dă-mi putere să îi ajut!”

Iulia, nepoata în vârstă de numai 23 de ani a cunoscutei creatoare populare Amelia Papazissu, care și-a pierdut viața, luni, într-un accident produs în Ialomița, n-a avut nici o șansă. Impactul dintre cele două mașini a fost atât de puternic, încât pentru pasagerii ambelor autoturisme, care se aflau pe locurile din dreapta față, nu s-a mai putut face nimic.

Este mărturia unui angajat al ISU Ialomița, paramedic SMURD și cu experiență în descarcerare, care a fost martor la tragedie. Rareș Olteanu a fost cel care a sunat la 112 și a anunțat accidentul, fiind și primul care a intervenit, în încercarea de a salva victimele. Nici sângele rece, intervenția promptă și eforturile făcute nu l-au ajutat însă să le salveze pe cele două femei, care au pierit în accident.

Mărturia lui Rareș Olteanu apare într-o postare a ISU Ialomița, ce redă dialogul dintre acesta și colegii săi, mai întâi din dispecerat, apoi de la locul intervenției:

“- Sunt 4 persoane implicate, 2 bărbați și 2 femei. Trimiteți descarcerarea, ambele femei sunt încarcerate! Cele 2 victime sunt în stop cardio-respirator! Vă rog să vă grăbiți!

– Colegii dumneavoastră sunt pe drum!

– Domnule, mă auziți? Vreau să vă ajut. Ați avut un accident! Nu vă mișcați! Salvatorii sunt pe drum!

“Dacă aș putea doar să o scot dintre fiare! Te rog, Doamne, dă-mi putere să îi ajut!”

Când au ajuns ajutoarele, Rareș era cu ochii în lacrimi.

– Nu am putut să le salvez! S-au ciocnit chiar pe partea lor.

– Rareș, ai făcut tot ce ți-a stat în putință! Tu i-ai bandajat pe șoferi?

– Da, dar pe ele nu le-am mai putut ajuta!

Colegul nostru, Rareș, este șef de tură la Țăndărei, are peste 10 ani vechime ca paramedic SMURD și multe misiuni de descarcerare. Cu toate acestea, sunt situații în care victimele accidentelor rutiere nu mai pot fi salvate.

Respectați viața. Aveți grijă în trafic”, se arată în postarea ISU Ialomița.

Despre tragedia în care zborul Iuliei s-a frânt brusc, la numai 23 de ani, Șansa News a scris aici.

Toți cei care au cunoscut-o și vor să-și ia rămas-bun de la ea o vor găsi acasă, la Beceni, în satul Valea Părului, începând de astăzi, de la ora 18.00. Ea va fi condusă pe ultimul drum în satul natal, iar înmormântarea va avea loc vineri, la ora 11.00.