Actualitate

Retragere cu torțe pe străzile municipiului Buzău. Care este traseul

Eveniment spectaculos, astăzi, în municipiul Buzău. Străzile vor fi luminate de zeci de torțe purtate de militarii Diviziei 2 Infanterie Getica. Evenimentul marchează Ziua Armatei, sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie.

”Ziua de 25 Octombrie este cea în care poporul român îşi omagiază armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat şi mai apropiat, pe toţi cei care astăzi, în haină militară, sunt permanent la datorie. Cu acest prilej, începând cu ora 19.00, în municipiul Buzău, ceremonie de Retragere cu torţe”, au anunțat reprezentanții Garnizoanei Buzău.

La eveniment vor participa 80 de militari care vor parcurge traseul de la Catedrala Arhiepiscopală și până pe Calea Eroilor.

 ”Itinerariul stabilit este următorul: Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului – Strada Obor – Bulevardul Unirii – Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu – Divizia 2 Infanterie „Getica” – Calea Eroilor”, se arată în comunicatul emis de Divizia 2 Infanterie Getica.

De asemenea, astăzi începând cu ora 11.00, a avut loc, la Cimitirul Eroilor, din localitatea Siriu, județul Buzău, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori;

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului național, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe și sacrificii, la marea victorie obținută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Etichete