Actualitate

Revin sărbătorile cu fast organizate de Consiliul Județean. Bugetul alocat este cel mai mare din ultimii cinci ani

După doi ani de sărbători cu restricții și cu un buget redus, în acest sfârșit de an buzoienii vor avea parte de evenimente generoase și multe surprize. Cel puțin aceasta este planul pus pe hârtie de Consiliul Județean care, potrivit proiectului de hotărâre ce urmează să fie supus aprobării consilierilor în ședința de joi, 27 octombrie, este dispus să cheltuie pentru organizarea sărbătorilor de iarnă suma de 700.000.

Bugetul reprezintă o sumă record alocată în ultimii cinci ani pentru organizarea evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă. Mai exact, în ultimii doi ani, când a fost pandemie, Consiliul Județean a alocat 220.000 de lei, respectiv 150.000 de lei pentru manifestările de Crăciun și iluminatul festiv, în timp ce în 2018 și 2019, bugetul a fost de 500.000 de lei. Pentru anul acesta însă Consilul Județean este dispus să cheltuie suma de 700 000 de lei.

Potrivit proiectului de hotărâre ce urmeasă să fie supus aprobării joi, 28 octombrie, banii vor fi cheltuiți atât pentru iluminatul festiv care anul acesta se va extinde și la Centrul Muzeal Brătianu, cât și pentru alte activități care în perioada pandemiei au fost suspendate. Spre exemplu, copiii se vor putea întâlni din nou cu Moș Crăciun în curtea Muzeului Județean, ocazie cu care vor fi împărțite cadouri. Surprize vor fi făcute și copiilor din centrele de plasament dar și bătrânilor instituționalizați.

De asemenea, vor fi alocați bani și pentru organizarea unor evenimente cu tradiție în Buzău.

”Consiliul Județean Buzău își asumă o responsabilitate financiară în sumă de 10.000 lei pentru organizarea concursului menționat la alin. (1), reprezentând cheltuieli cu titlu de premii, cheltuieli de organizare și desfășurare;  4.000 lei reprezentând cheltuieli pentru editarea revistei „Străjer în calea furtunilor”, ediția 31; și  12.500 lei pentru 50 pachete școlare pentru elevi, în cadrul activității „Lecția de Istorie – Armata a 2-a, Tradiție, cultură, continuitate”, se arată în proiectul de hotărâre.

De asemenea, tot din acești bani vor fi organizate și manifestările de Ziua Națională.

”Propun continuarea acțiunilor pe care Consiliul Județean Buzău le organizează, în fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, respectiv: întâlnirea cu reprezentanții autorităților publice locale, instituții și servicii, oferirea de pachete pentru copii instituționalizați sau din familii, persoane cu handicap, primirea colindătorilor, precum și asigurarea iluminatului festiv la Consiliul Județean Buzău, Muzeul Județean Buzău și clădirea I.C Brătianu (cu respectarea intervalelor orare pentru reducerea consumului)”, se arată în proiectul de hotărâre.

În cadrul manifestărilor prilejuite de 1 Decembrie, cetățenii buzoieni vor beneficia de o masă tradițională.