Actualitate

Rezultate finale la Evaluarea Națională! Trei elevi au promovat examenul după contestații. În schimb, zeci de note au scăzut

O zi decisivă pentru sute de elevi din Buzău. Astăzi s-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională, după recorectarea lucrărilor absolvenților nemulțumiți de notele primite inițial. Surprizele însă au fost mari, iar pentru unii dintre elevi speranța la o notare mai avantajoasă a fost în zadar. Și asta pentru că, după contestație, lucrările lor au primit note mai mici. Este cazul a 88 de elevi din cei 562 care au cerut să le fie reverificate lucrările. Cei mai mulți, respectiv 53, s-au ales cu note mai mici la matematică, în timp ce 35 de copii au primit după contestație, rezultate mai mici la limba și literatura română.

Totuși, sunt și elevi bucuroși. Și asta pentru că decizia de a cere recorectarea rezolvărilor a fost una bună, iar dovadă sunt notele mai mari obținute astăzi. Cei mai avantajoși sunt trei dintre absolvenții de gimnaziu care au reușit să obțină note peste 5 astfel că și procentul de promovare în județul Buzău a crescut ușor după contestații. Mai exact, este vorba despre trei medii de cinci în plus față de rezultatele inițiale. În total, Buzăul are 2019 elevi cu medii peste 5, din cei  2663 prezenți în sălile de examen.

”La nivelul județului Buzău, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 75,82 % (2019 candidați), în creștere cu 0,12 % față de rezultatele inițiale (75,70%)” a spus Ionel Meiroșu, inspector școlar general la IȘJ Buzău.

Trei note au crescut la 10

Buzăul are după contestații și mai multe note maxime. Mai exact, doi elevi au reușit să-și crească notele la limba și literatura română și unul la matematică.

”La proba de Limba și literatura română, 2304 candidați (86,29 %) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 7 candidați au obținut nota 10. La Matematică, 1738 de candidați (65,22 %) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 17 candidați au obținut nota 10”, a spus Ionel Meiroșu.

În total, după contestații 444 de note au crescut, dintre care 342 la română și 102 la matematică.

În final, doar un singur elev a rămas cu zece pe linie la Evaluarea Națională, în timp ce alți 89 de copii au mediile cuprinse între 9,5 și 9,99.

Între 1 și 4,99 au luat medii 644 de elevi care au susținut Evaluarea Națională.

În Buzău au fost depuse 562 de contestații, 387 de contestații la limba și literatura română, respectiv 175 de contestații la matematică.