Actualitate

RO-ALERT din cauza viscolului, la Buzău. Apelul autorităților: ”Nu plecați la drum dacă nu aveți o urgență!”

Este viscol puternic în sud-estul județului Buzău. Pe drumurile aflate în zona de câmpie, traficul este imposibil. Carosabilul este acoperit cu zăpada viscolită, iar vizibilitatea aproape zero. Și la fel va fi și în orele următoare. Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic până la ora 20. Afectate vor fi zeci de localități. Vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 50…60 km/h, cu transport de zăpadă.

Deja mai multe drumuri naționale și județene sunt închise de ore bune, buzoienii fiind informați și prin mesaje RO ALERT despre acest lucru.

Pe alte drumuri se circulă cu mare dificultate. Asta pentru că vântul bate neîncetat, spulberând zăpada de pe câmp și reducând vizibilitatea.

Autoritățile fac apel la buzoieni să nu plece la drum dacă nu au o urgență. De asemenea, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, subliniază că se fac toate eforturile pentru ca toți navetiștii, muncitori sau elevi, să ajungă acasă cu bine, în ciuda viscolului.

Prefectul Daniel Țiclea

Circa 200 de polițiști sunt pe teren și acționează pentru siguranța șoferilor în trafic. Ținând cont de gravitatea situației, polițiștii recomandă evitarea deplasărilor în următoarele ore.


Ane Mari Vrapciu, de la Biroul de Presă al IPJ Buzău

Vestea bună este că de mâine, conform meteorologilor, vântul va scădea serios în intensitate iar viscol va mai fi doar izolat.