Actualitate

(FOTO&VIDEO) Casa unui sătean din Dâmbroca, loc de pelerinaj! De ce se strâng zilnic sute de oameni acolo

O casă din  Dâmbroca, comuna Săgeata, a devenit loc de pelerinaj după ce s-a aflat că din două icoane pe care buzoienii le au pe perete a început să curgă mir. Proprietarii susțin că au început să observe lacrimile de mir pe o icoană a Sfintei Parascheva și, ulterior, pe o icoană cu Maica Domnului la începutul lunii, imediat după slujba oficiată în ziua sărbătorii Întâmpinării Domnului.

Nicolae Zaharia a rămas fără cuvinte când, în timp ce făcea activitățile casnice obișnuite, a observat o broboană de mir pe icoana Sfintei Parascheva. O oră a stat și s-a rugat, iar, din spusele lui, ulterior volumul de mir s-a mărit. La scurt timp după, icoana din apropiere, cea a Fecioarei Maria, a început să prezinte și ea urme de mir.

Vestea s-a răspândit rapid, iar localnicii din împrejurimi au luat cu asalt casa familiei cu speranța că durerile le vor fi alinate și minunile se vor întâmpla pentru cei nevoiași și bolnavi. Preoții au venit și ei rând pe rând să vadă ce se întâmplă, unii au făcut și slujbe și au recomandat să fie contorizat volumul de mir care curge pe icoane și să nu se atingă mirul care se prelinge.

Soacra lui Nicolae, Mărioara Stroe, spune că mirul apărut pe icoane reprezintă o adevărată minune. Este convinsă că totul se întâmplă în casa lor deoarece ginerele său este o persoană foarte credincioasă. În plus, Nicolae ar fi scăpat miraculos în urmă cu cinci ani, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, deși doctorii nu-i mai dădeau șanse de supraviețuire.

Însă, minunea nu este doar motiv de bucurie pentru familie, deoarece tot mai mulți creștini ajung la casa lor. De la prima ora a dimineții, creștinii vin să se roage, iar proprietarii spun că nu mai au liniște.

Nicolae Zaharia spune că trebuie să se ia măsuri în funcție de ce vor zice reprezentanții bisericii. El își dorește să se stabilească un program de vizită, sau să doneze icoanele unei biserici sau mănăstiri.

Până la momentul postării acestui material, reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei nu au oferit un punct de vedere oficial, care să arate cum ar trebui să fie interpretată situația semnalată în gospodăria din Dâmbroca. Deocamdată, atitudinea este una prudentă, iar îndemnul preoților care au mers în locuința bărbatului a fost unul la rugăciune și credință.