Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

ROMÂNIA A TRECUT DE 4 000 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS ÎN 24 DE ORE! Buzăul are 24 de noi îmbolnăviri

Record de cazuri noi de coronavirus înregistrate în 24 de ore. În urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cel mai mare număr de la debutul pandemiei în țara noastră.

Și în județul Buzău trendul îmbolnăvirilor cu coronavirus este ascendent. Zilnic sunt înregistrate zeci de cazuri în tot județul. Numai în ultimele 24 de ore, 24 de buzoieni au fost diagnosticați cu COVID-19. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 20 și 91 de ani. Cei mai mulți au aflat că au contractat virusul după ce s-au simțit rău, au prezentat simptome specifice bolii și au mers la spital. Aici au fost testați pentru COVID iar rezultatele au fost pozitive. Alți 5 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar unul într-un spital din alt județ. Buzăul numără un toal de 3115 cazuri de coronavirus. 111 pacienți și-au pierdut viața. Trei decese sunt raportate miercuri. Este vorba despre persoane care sufereau și de alte boli , precum obezitate, diabet și hipertensiune arterială. Pe fondul acestor boli, după infectarea cu coronavirus, starea de sănătate s-a agravat astfel că persoanele respective nu au mai putut fi salvate de medici. Iată ce transmit autoritățile buzoiene despre ultimele 3 decese în rândul bolnavilor COVID:

DECES NR. 109: pacientă în vârstă de 59 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV- 2 și transferată pe Secția de Pnenumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă și este transferată pe Sectia de ATI a Spitalului Municipal Oradea, unde  survine decesul. Comorbidități: obezitate morbidă, diabet zaharat tip 2.

DECES NR. 110: pacient de origine turcă se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Județean Ilfov pe sectia de ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, polineuropatie diabetică, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate.

DECES NR. 111: pacient în vârstă 88 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzau cu simptomatologie neurologică. Este confirmat cu SARS CoV-2 și survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, accident vascular cerebral ischemic silvian (în antecedente), hemiplegie stanga, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică.