Actualitate Divertisment

”România mea cea sfântă”, darul unei artiste din Buzău pentru români, de ziua lor

1 decembrie este prilej de sărbătoare pentru toți românii, indiferent unde se află, iar sărbătoarea românului, fără cântec, nu e sărbătoare. Așa că, peste tot, în România și dincolo de granițele ei, unde bate un suflet de român se aude și cântul românesc. Prin urmare, nu poate fi un moment mai bun pentru artiști să se alăture, prin cântec, trăirii pe care toți românii o au de Ziua Națională. La fel s-a gândit și artista Alexandra Panaete care, de Ziua Națională, lansează o piesă cu succes garantat la public.

”România mea ce sfântă” este rodul unei colaborări excepționale pe care artista buzoiancă a avut-o cu Taraful Frații Căzănoi, care semnează orchestrația și linia melodică. Versurile piesei, scrise ca să ajungă ușor la inima oricărui român, sunt semnate de Cristina Pârvu. Piesa va fi lansată joi, pe 1 decembrie, la ora 10.00, pe contul de Facebook al Alexandrei Panaete. Până la lansarea oficială a piesei, puteți urmări, mai jos, un scurt fragment din videoclipul piesei:

Și tot joi piesa ”România mea ce sfântă” va fi interpretată, în premieră, în fața publicului buzoian, la spectacolul care va marca deschiderea Târgului de Crăciun și momentul în care va fi aprins iluminatul festiv în oraș. Acordurile piesei Alexandrei Panaete vor răsuna de pe scena din Parcul Crâng, într-o interpretare inedită alături de Muzica Militară a Garnizoanei Buzău, sub bagheta maiorului Dănuț Cristian Vulpe.

Alexandra, în timpul filmărilor la Vulcanii Noroioși

”Mi-am dorit foarte mult acest proiect și sper, din suflet, să le placă și ascultătorilor mei. Este o piesă care îi îndeamnă pe români să se întoarcă acasă, lângă familiile lor. Trăim vremuri grele, dar trebuie să ne păstrăm speranța și să ne rugăm să fim sănătoși. Timpul le va rezolva pe toate! Așa cum spun și versurile piesei “Știu că vremea trece/ Bine într-o zi va fi/ Norii grei or să plece/ Soarele va răsări…Trebuie să avem grijă de țara noastră. Acesta este cadoul meu, pentru România, de 1 Decembrie.”

Videoclipul piesei a fost filmat în două locuri emblematice pentru Buzău, fiind realizat de Adrian Moise, videograf profesionist foarte apreciat în branșă.

” Am filmat la Tabăra de Sculptură Măgura și la Vulcanii Noroioși. Am fost extrem de norocoasă să filmez într-o zi de toamnă călduroasă.” mai spune Alexandra Panaete care își invită prietenii să urmărească piesa, începând de joi, pe contul său oficial de Facebook.