Actualitate SPORT

România vs. Grecia, la handbal senioare, în Sala Sporturilor. Meciul e finanțat de primărie cu un sfert de milion de lei

sursa foto: Facebook HC Buzău FOTO ARHIVA

Municipiul Buzău va găzdui, în luna aprilie, unul dintre meciurile pe care echipa națională de handbal fete le susține pentru calificarea la Campionatul European din acest an. Handbalistele vor întâlni Grecia, la Buzău, în cadrul unei partide pentru organizarea căreia municipalitatea contribuie cu aproape 265 000 de lei.

Un proiect de hotărâre referitor la colaborarea Primăriei Buzău cu Federația Română de Handbal, pentru organizarea acestui meci de calificare, a fost supus dezbaterii și votului aleșilor municipali în ședința CLM de săptămâna aceasta.

“Pe data de 07 aprilie 2024, Federaţia Română de Handbal va organiza, la Buzău, jocul de calificare la Campionatul European din 2024, echipa de senioare. Buzăul a fost ales şi ca o recunoaştere a efortului depus de către acești oameni minunaţi şi pasionaţi, organizarea unei noi competiţii în oraşul nostru oferindu-ne posibilitatea de a-i urmări în evoluţia lor.

Federaţia ne-a precizat că se cunoaşte preocuparea Consiliului Local pentru dezvoltarea sportului buzoian, precum şi progresele şi performanţele pe care le-a înregistrat acesta în ultimii ani, sens în care mizează pe această situaţie de fapt, în sensul încheierii unui nou parteneriat care să aducă beneficii sportului românesc, imaginii României şi implicit Municipiului Buzău (fiind demonstrat aşadar, fără putinţă de tăgadā, interesul public local, dar şi naţional şi european al acestei competiţii), dar mai ales tinerilor buzoieni şi, de ce nu, operatorilor economici”, s-a menționat în referatul de aprobare.

Un proiect care a stârnit numeroase discuții. Consilierul local PNL Andrei Neder a luat primul cuvântul și a arătat că o astfel de cheltuială din bugetul local nu s-ar justifica. Mai bine ar fi, a arătat liberalul, ca banii să fie cheltuiți pentru un turneu de handbal pentru copiii buzoieni.

“Zilele trecute, echipa României a desfășurat un meci în cadrul grupei din care facem parte, inclusiv echipa Greciei, pe care l-am câștigat cu brio. A fost principalul meci care trebuia câștigat și principala adversară, bineînțeles. Vă spun sincer, Grecia nu a avut niciodată o performanță deosebită, mai ales în handbalul feminin. Nu cred că este oportună investiția aceasta de aproape 50.000 € în acest meci, aș propune mai degrabă să investim într- un turneu de copii, cred că va atrage mult mai mult spectatori, cred că va fi mult mai benefic pentru handbalul românesc.”

La rândul său, consilierul local municipal USR Irinel Cîrstea a acuzat faptul că s-ar aloca sume exagerat de mari pentru anumite capitole, cum ar fi masa sau transportul membrilor celor două echipe.

“Cazare și masă pentru echipa României, 30 de persoane, 121.000 lei, cazare și masă pentru echipa Greciei-21 de persoane, 21.000 lei, de ce avem o diferență așa de mare? Mai mult, transportul local-18.000 lei, eu înțeleg că orașul Buzău este blocat, dar 18.000 lei să-i aduceți de la hotel până la sală consider că este mult prea mult. Aceste cheltuieli nu se justifică având în vedere că Federația Română de Handbal are deja bani alocați pentru astfel de meciuri.”

Primarul municipiului Buzău, social democratul Constantin Toma, a arătat însă contrariul. Edilul-șef a cerut consilierilor să aprobe proiectul, pe motiv că va fi o competiție atractivă, care va contribui la promovarea orașului.

„Părerea mea este că trebuie să susținem, pentru că acest sport, inclusiv prin acest eveniment, este un meci internațional și faptul că se vorbește și se va vorbi despre Buzău cred că ajută la creșterea brand-ului de “Buzău, oraș deschis sportului”, de ce nu.”

În final, proiectul a fost adoptat cu 16 voturi pentru și 7 împotrivă. Meciul dintre selecționatele României și Greciei, din cadrul etapei de calificare la Campionatul European, va avea loc pe 7 aprilie, la Buzău.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Bani aruncati pe fereastra de primarul Toma, dar, nu-i pasa, nu da din propriul buzunar. Probabil ca de la hotel la Sala Sporturilor ii va duce cu elicopterul, asa se explica costurile prea umflate, oricum, strada Mesteacanului este praf si pulbere, lasata de izbeliste dupa lucrarile celor de la Compania de Apa.
    D-na Petre, nu mai cenzurati comentariile !

  • … dacă bizonienii sunt fraieri!… să rămână în fundurile goale , așa le trebuie !… lasă orașul pe mâna unui falimentar!….